ι Τα μυστικά του Κόλπου
Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2005
Η επέκταση του αεροδρομίου


Ποιους όρους έθεσε ο δήμαρχος στον υπουργό για την επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία» μέσα στον Θερμαϊκό;

Αυτό δεν περιμένουμε να μάθουμε;

Ιδού πως (δεν) μας διαφωτίζει Η ΦΩΝΗ (θεωρητικά εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού, πρακτικά προσωπικό όργανο προβολής του κ. Μαντζάρη, με έξοδα του δημοτικού προϋπολογισμού):

«Στη συνάντηση ετέθη το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου 10/28 προσαπογειώσεων αεροσκαφών του Αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ για το οποίο ο Δήμαρχος Θερμαϊκού έθεσε στον υπουργό όρους για την προστασία του περιβάλλοντος, στην περίπτωση βέβαια που θα υλοποιηθεί το έργο.

Από την πλευρά του ο κος Σουφλιάς δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις οπουδήποτε χρειαστεί…».

Καταλάβατε; Κρίμα, γιατί πριν λίγες μέρες είχα εκφράσει συγχαρητήρια στον κ. Μαντζάρη, επειδή ο Δήμος είχε κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα και είχε κερδίσει! (Παρασκευή 9/9, δες post με τίτλο ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ;)

Ο κ. Μαντζάρης οφείλει να απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές: Δέχεται ναι ή όχι τη λογική επέκτασης του αεροδιαδρόμου μέσα στον Κόλπο;

Είναι ντροπή για όλους μας να εκφράζει τη σωστή θέση ο …Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ: Το νυν αεροδρόμιο να αλλάξει χρήση και να δημιουργηθεί ένα καινούριο, σύγχρονο και επαρκές αεροδρόμιο σε άλλη θέση.

Οι πολιτικοί φαίνεται ότι έχουν επιλέξει τη λύση «όσο πιο φτηνά – και να πάει να κουρεύεται ο Θερμαϊκός Κόλπος».

Οι πολίτες, οι κάτοικοι γύρω από τον Κόλπο (όχι μονάχα οι Περαιώτες) τι λένε; Θα αφήσουν να προχωρήσει αυτό το απόλυτο περιβαλλοντικό έγκλημα;
 
Έγραψε ο Πάνος - Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2005 |


1 Comments: