ι Τα μυστικά του Κόλπου
Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2005
Βυθιζόμεθα!

Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου έριξε μια γερή βροχή.

Ως γνωστόν, η Περαία διαθέτει υποδομές ώστε να λειτουργεί αποκλειστικά σε ήπιες καιρικές συνθήκες: ούτε μπόρες, ούτε χιόνια, ούτε καύσωνες πρέπει να τη βρίσκουν – για να μην πούμε ότι και ο δυνατός αγέρας καλό είναι να αποφεύγεται…

Όλα αυτά τα (συνήθη) φυσικά φαινόμενα είναι εκτός προδιαγραφών για τις υποδομές της πόλης μας– και για να ξορκίσουν τις ανεπάρκειες οι υπεύθυνοι (κάθε φορά!) κάνουν λόγο για «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Το «ακραίο» του Ιουλίου άφησε πίσω του ζημιές που τις βλέπουμε (και τις υφιστάμεθα) μεσούντος του Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, το οδόστρωμα της οδού Μηδείας «βύθισε» μετά τη μπόρα (!!) και έκτοτε παραμένει στα χάλια που δείχνει η φωτογραφία.

Δηλαδή, όχι ακριβώς. Κάθε φορά που περνάω με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια αποκεί, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι το ρήγμα όσο πάει και επεκτείνεται – και βαθαίνει.

Αλλά πώς εξηγείται η πολύμηνη καθυστέρηση της επιδιόρθωσης; Μάλλον, σου λέει (ο Δήμος Θερμαϊκού): άστο να σέρνεται, μέχρι να προλάβουμε και το επόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Λίγο κέρδος είναι, ΔΥΟ ακραία καιρικά, ΕΝΑ μερεμέτι;
 
Έγραψε ο Πάνος - Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2005 |


1 Comments:


  • At 9:22 π.μ., Blogger Ημίαιμος-Imiaimos

    Λίγο περισσότερη φιλοπατρία δεν βλάπτει. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διέρχεται το Έθνος (από τότε που γεννήθηκα δεν είδα να πάρει η ευχή "εύκολους" καιρούς) εσύ έχεις την απαίτηση ΕΝΟΣ μερεμετιού μετά από ΔΥΟ ακραία καιρικά φαινόμενα;
    Για να μη σε μαλώσει πάλι ο Δημήτρης, αναθεώρησε τις απαιτήσεις σου σε ΕΝΑ μερεμέτι ανά ΔΕΚΑ ακραία καιρικά φαινόμενα, τουλάχιστον. Και, πάρε και μια βάρκα για να πηγαίνεις τα παιδιά στα Αγγλικά.