ι Τα μυστικά του Κόλπου
Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2005
Ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες(Τις δορυφορικές φωτογραφίες του Θερμαϊκού μας τις έστειλε ένας φίλος ναυτικός, που υπογράφει “Willy, Jibouti”. Υποθέτω ότι δεν είναι ΚΑΙ μαύρος ΚΑΙ θερμαστής. Το «διάβασμά» τους το αφήνω σε σας - για τα σχόλια)

Ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λένε οι Άγγλοι. Ας δούμε μερικές από αυτές:

1. Η ανάδοχος εταιρεία (για την επέκταση μιλάμε πάντα…) έδωσε έκπτωση πάνω από 48%. Η εγγυητική επιστολή είναι το 45% του αρχικού προϋπολογισμού (πριν την έκπτωση). Με άλλα λόγια, η ανάδοχος χρηματοδοτεί, ουσιαστικά, από μόνη της το έργο! Είναι απλώς παράλογο – ή κάποτε θα τρίβουμε τα μάτια μας, όταν θα αποκαλυφθούν τα παρασκήνια;
2. Η ανάδοχος εταιρεία παραχώρησε το 30% του έργου σε θυγατρική του β’ μειοδότη. Γι αυτό άραγε ο β’ μειοδότης ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ προσφυγή, όπως είχε δικαίωμα;
3. Αν το έργο ματαιωθεί ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση, η εγγυητική επιστολή χάνεται για την εταιρεία. Αν το έργο ματαιωθεί ΜΕΤΑ την υπογραφή, προβλέπεται ΚΑΙ αποζημίωση. Αυτό μου το εξήγησε κάποιος που υποτίθεται ότι ξέρει λεπτομέρειες – ας έχουμε υπόψη μας και το ακόλουθο σενάριο: Κάποιοι, γνωρίζοντας καλύτερα από μας ότι το έργο είναι ΚΟΜΜΕΝΟ από χέρι (έτσι που έχει «μελετηθεί») προωθούν το σχέδιο: άρον άρον υπογραφή/ ματαίωση / (χοντρή) αποζημίωση – στην υγεία των κορόιδων. Αν στα κορόιδα συμπεριλαμβάνονται και οι πολιτικοί που προωθούν μετά μανίας το έργο, θα το δείξει η …νεκροψία.
4. Τα 1,2,3 συνδυάζονται μια χαρά – το παρόν σημείο απλώς υπενθυμίζει: η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι του 1999 και (ουσιαστικά) προβλέπει ότι τα πάντα ΘΑ μελετηθούν μετά την έναρξη του έργου.
5. Τους ανθρώπους του ΚΚΕ δεν μπόρεσα ποτέ να τους καταλάβω – εννοώ τον τρόπο σκέψης τους. Εκείνα τα παλικάρια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (των κινημάτων και της Οικολογίας) όμως, τόσο πολύ απορροφημένα είναι με το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας – και δε δίνουν δεκάρα τσακιστή; Και καλά οι Αθηναίοι, στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανείς από δαύτους; Και η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης – θα ασχοληθεί;
6. Είναι σύμπτωση ή το «θάψιμο» του θέματος από τα ΜΜΕ έχει σχέση με το γεγονός ότι τα αφεντικά τους είναι (ταυτοχρόνως) ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ δημοσίων έργων;
7. Προτελευταία λεπτομέρεια: από όλη την κουστωδία των πολιτικών, γνωρίζω μονάχα ΔΥΟ που προσπαθούν ΚΑΤΑ του εγκλήματος: Τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου και τον Δήμαρχο Θερμαϊκού Αντώνη Μαντζάρη. Αν υπάρχει και τρίτος, ας μας το πει όποιος το γνωρίζει.
8. Δυστυχώς, η κοινή γνώμη παραμένει χωρίς ενημέρωση και χωρίς παρέμβαση – προς μεγάλη χαρά των ενδιαφερομένων (να τα κονομήσουν ΧΟΝΤΡΑ και στη ΖΟΥΛΑ)

Με τις υγείες μας…
 
Έγραψε ο Πάνος - Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2005 |


1 Comments:


 • At 12:43 μ.μ., Blogger Ημίαιμος-Imiaimos

  Σχόλιο πρώτο:
  Ωραίες φωτογραφίες της νεκράς Θάλασσας.
  Σχόλιο δεύτερο: Ντάλα μεσημέρι και σε όλον τον Κόλπο εντοπίζουμε ΕΝΑ πλοίο, προφανώς εμπορικό έξω από το λιμάνι και ένα μικρότερο σκάφος (αν ήμουν κακός θα έλεγα ότι είναι το ταχύπλοο του Λιμενικού).
  Στη νύφη του Θερμαϊκού, 1.300.000 κάτοικοι πίνουν χαλαρά φραπέ στις καφετέριες της παραλίας, αναλύουν τα αίτια της πτώσης της Βαγδάτης, του Μπατατούδη, του Μυτιληναίου και του Κοντομηνά και εξανίστανται με τους χαμουτζήδες που δεν κάνουν την υποθαλάσσια γι αυτό έχουμε ανεργία.
  Μερικοί άλλοι, βλέποντας το ...τρομερό ενδιαφέρον των συμπολιτών για τη θάλασσα σκέφτηκαν "ρε συ δεν τη μπαζώνουμε να φτιάξουμε αεροδρόμιο και δυό τρία καινούργια εμπορικά κέντρα να τα κονομήσουμε;".
  Κρατήστε τις φωτογραφίες για "ενθύμιον", θα χρειαστούν και για πειστήρια του εγκλήματος που σχεδιάστηκε με κομματική ομοφωνία.