ι Τα μυστικά του Κόλπου
Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2005
Η νέα μας Καμάρα!Του Κίτσ' η μάνα ζει και βασιλεύει!

Σημερινές φωτογραφίες, από την Πλατεία Αριστοτέλους. Η απείρου κάλλους εορταστική αψίδα με τα αγγελάκια γεφυρώνει το ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ με το ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Είναι κακός κανείς αν πει ότι όσοι σχεδίασαν /πρότειναν/ επέλεξαν/ κατασκεύασαν αυτό το απόλυτο must της ...καλαισθησίας, τους πρέπει

πίσσα και πούπουλα,

για να γίνουν σαν τα αγγελάκια τους;

(Στο περίπου... τα αγγελάκια είναι αμίμητα!)

Υπάρχει άραγε σε άλλη πόλη /χωριό των Βαλκανίων όλων
τέτοιο επίτευγμα;

Από Τίρανα μέχρι Σκόπια, κι από Σόφια μέχρι Βουκουρέστι - θα σκάσουν από τη ζήλια τους οι δήμαρχοι, αν δουν τα κατορθώματα του Θεσσαλονικέως (Νέου) Γαλερίου!

(Σημ. Ο αρχαίος Γαλέριος οικοδόμησε την παλαιά Καμάρα - ήδη φθαρμένη. Ενώ η καινούρια...)
 
Έγραψε ο Πάνος - Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2005 |


11 Comments:


 • At 9:09 π.μ., Blogger Αθήναιος

  Μήπως ο Δήμαρχος έστησε αυτό το αραβούργημα για να το χρησιμοποιήσει ο Ψωμιάδης ως πίστα; Φοβάμαι,Πάνο ότι στη συμπρωτεύουσα δεν τα είδατε ακόμη όλα...Κρατείστε μας ενήμερους σας παρακαλώ,προσωπικά με ενθουσιάζουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της περιόδου των Χριστουγέννων.

   
 • At 1:53 μ.μ., Blogger Πάνος

  Αγαπητέ Αθήναιε, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και η καρναβαλική αισθητική στη Μπουγατσαδούπολή μας εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι Καρνάβαλοι (και οι Καλικάντζαροι) την έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια - και της δίνουν να καταλάβει!

  Αλλά η Νέα Καμάρα είναι ένα β(λ)ήμα μπροστά! Δε ματαξανάγινε τέτοιο κιτς - γι αυτό θεώρησα καλό να τo ...δοξάσω!

   
 • At 3:06 μ.μ., Blogger Mirandolina

  Όμως πουλάνε παντού, σε κάθε περιξ της αψίδας γωνία σαλέπι, ποπ κορν, μαλλί της γριάς και ζαχαρωμένα μήλα! Οτι πρεπει για να πνιξεις τον πονο σου, δηλαδη! (παρακαλώ προετοιμαστείτε -- συντόμως θα ακολουθήσει ανταπόκριση από τη Σαλονίκη)

   
 • At 3:56 μ.μ., Blogger Πάνος

  Μιραντολίνα, δεν πρόκειται για πόνο, αλλά για αηδία - η οποία κόβει και την όρεξη...

   
 • At 5:51 μ.μ., Blogger alombar42

  Τι εκπληκτικό έργο - διακρίνω πάντως μερικές ελλείψεις:
  - Τα αγγελάκια, μεσα στην ολόλευκη αγνότητά τους, θα μπορούσαν να είναι λιγο πιο γιαλιστερά (λαμέ, σατέν), όπως επιτάσσει η σύγχρονη μόδα. Τώρα δείχνουν εκτός εποχής.
  - Η καμάρα θα μπορούσε να είναι πολύχρωμη (εμπριμέ, πουά, ριγέ, κάτι πιο σικάτο βρε παιδί μου), για να συμβολίζει την ανωτερότητα των άνωθεν αγγέλων έναντι του "διαφορετικού".
  - Είναι απαραίτητη μια μικρή λιμνούλα από κάτω, για να συμβολίζει τη γέφυρα των στεναγμών (για πρακτικούς λόγους: οι τουρίστες θα μπερδεύονται νομίζοντας οτι ήρθαν στη Βενετία). Θα μπορούσαν επίσης να σπρώξουν τη θάλασσα μέχρι εκεί, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
  - Θα μπορούσαν να βάλουν μια στέγη Καλατράβα, για να λάβει διεθνείς διαστάσεις το κόσμημα αυτό.
  - Θα μπορούσε το όλο σύμπλεγμα να έχει περισσότερες καμπύλες, ώστε να συντηρείται ο μύθος της ερωτικής πόλης!

  Πάνω από όλα όμως, θα μπορούσαν να μου αναθέσουν εμένα το έργο, να βγάλω κι εγώ κάτι :)

   
 • At 5:58 μ.μ., Blogger Avanti

  Μια χαρά σάς πέφτει η φελιζολ-καμάρα
  Ασορτί με τον βλαχοδήμαρχο και τον μονάρχη..σόρι, νομάρχη ήθελα να πω.
  Μην ξεχάσουμε και το όλο κιτς του Σάαααααααακηηηηηηηηη στη γιορτή των αγγέλων... Και φυσικά την κυρία δημάρχου να λικνίζεται με απλανές βλέμα στο ρυθμό του "σ' έχω ερωτευτείιιιιιιιι" δίπλα στον χαμογελαστό πάλαι ποτέ φτερωτό γιατρό.
  Πολλά φτερά τελικά....

   
 • At 10:04 μ.μ., Blogger Πάνος

  Alombar42, με τέτοιες φαεινές ιδέες δεν έχεις κανένα πρόβλημα (αρκεί να δίνεις και τις νενομισμένες μίζες): θα σε λατρέψουν οι ιθύνοντες - και οι παραγγελίες θα πέφτουν βροχή!

  Αβάντι, δεν είδα το Σάκη (τα αποφεύγω αυτά, όπως ο διάολος το λιβάνι) αλλά ο Σάκης δεν είναι ό,τι χειρότερο περιέχει η κουλτούρα των ημετέρων νομαρχοδημαρχαίων...

   
 • At 7:30 μ.μ., Blogger ultrasonic15

  Τι καραγκιοζζηλίκια είναι αυτά ρε γμτ? Και όσο θυμάμαι το τι φαγοπότι είχε πέσει (ακουγόταν ότι είχε πέσει) για το 'Θεσσαλονίκη πολιτιστική πρωτεύουσα της ευρώπης'.... (το 96/97 ήτανε?)

  Όλο και λιγότερα μένουν (από τα τεχνητά εννοώ) για να σε κάνουν να χαμογελάς πια στις πόλεις της ελλάδας - κακέκτυπα του χάους και του κιτς της αθήνας.
  Τουλάχιστον υπάρχει ακόμα ο 88μισό ή έκλεισε κι αυτός?

   
 • At 8:16 μ.μ., Blogger Πάνος

  Ο 88,5 εκπέμπει.

  ultrasonic, νομίζω οτι πρωτεύουσα του κιτς είναι πια η Θεσσαλονίκη - όχι μόνο εξαιτίας της "Νέας Καμάρας", αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, που σιγά σιγά αναδεικνύονται στα ιστολόγια της πόλης.

  Η "πολιτιστική πρωτεύουσα" ήταν το '96. Τα περισσότερα έργα της τελείωσαν γύρω στο 2000. Τουλάχιστον "έμειναν" - και είναι προίκα μιας πόλης που τα είχε απόλυτη ανάγκη.

  Όσο για τα οικονομικά της υπόθεσης, ένα χαρακτηριστικό: Το "Βασιλικό Θέατρο" ξεκίνησε με προϋπολογισμό 3 δις. Τελείωσε με 19 δις (δραχμές).

  Όχι, κανείς δε βρέθηκε να έχει κάνει κάτι το "μεμπτόν"

   
 • At 11:01 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  ... και πού να τα δείς και το βράδυ... το ένα αγγελάκι γεμάτο κόκκινα φωτάκια, το άλλο κίτρινα , το τρίτο μπλέ ....

  Γιώργας

   
 • At 9:20 μ.μ., Blogger Monaliza

  μην πανικοβάλεστε! τα αγγελάκια θα είναι για λίγες μέρες....

  για ελάτε κι από τους κήπους της Νομαρχίας, Β.Όλγας & Πλούτωνος, να δείτε τον τρισμέγιστο νομάρχη που έχει πιάσει τον ταύρο απ' τα κέρατα!!!