ι Τα μυστικά του Κόλπου
Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2005
Κοινώνησε!
Δεν μπορεί κανείς να ανοίξει εφημερίδα (στο διαδίκτυο) και ...κολάζεται. Ιδού το μικρό μαργαριτάρι, που φιλοξενεί σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ:

Νηστεία με γύρο και χωριάτικα λουκάνικα; Και όμως γίνεται! Την έκανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου προτού κοινωνήσει. Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Καθ' οδόν προς το Αγιον Ορος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ο κ. Παπανδρέου θέλησε να φάει ένα σάντουιτς στο χωριό Αγιος Μάμας. Σάντουιτς δεν βρήκε, και αναγκάστηκε να περιοριστεί στο τσάι που του πρόσφεραν οι κάτοικοι. Με το τσάι όμως δεν χορταίνεις. Ετσι αποφάσισε να σταματήσει για το πολυπόθητο σάντουιτς στα Ορμύλια. Στο μεταξύ οι κάτοικοι του χωριού, κινητοποιημένοι από τον βουλευτή της περιοχής κ. I. Δριβελέγκα, είχαν στήσει τσιμπούσι με γύρο και λουκάνικα. Τους τίμησε φυσικά ο επικεφαλής του ΠαΣοΚ (πώς να αντισταθεί σε τέτοιους μεζέδες, με τέτοια πείνα που τον έδερνε;). Οταν την επομένη οι μοναχοί στη Μονή Σίμωνος Πέτρας τον ρώτησαν αν θα κοινωνούσε, αρνήθηκε με ένα ευγενικό «δεν μπορώ... Χθες, ξέρετε, έφαγα κρέας». «Ανούσιες λεπτομέρειες» τον καθησύχασαν, εξηγώντας του ότι δεν έχει σημασία τι έφαγε κανείς το προηγούμενο βράδυ αλλά το αν αισθάνεται την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι την αισθανόταν. Ετσι στις 5.30 το πρωί έψαλε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών» και κοινώνησε.

Τι να πρωτοθαυμάσει και να πρωτοσχολιάσει κανείς; Πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση πόσο ...large είναι οι καλόγεροι, ορισμένες φορές. Ειδικά όταν βρίσκονται απέναντι σε ένα πρόσωπο εξουσίας, τον (αναπόφευκτο!) αυριανό πρωθυπουργό.
 
Έγραψε ο Πάνος - Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2005 |


6 Comments:


 • At 12:54 π.μ., Blogger Mirandolina

  Μήπως οι γεροντάδες αποφάσισαν να προσφέρουν την ευχαριστία και στους πολιτικώς ετοιμοθάνατους; Σε αυτήν την περίπτωση δεν κοιτάς τι έφαγε ο καυμένος...

   
 • At 1:01 π.μ., Blogger Πάνος

  Πολιτικώς ετοιμοθάνατος ο ΓΑΠ;

  Μιραντολίνα, πως μιλάτε έτσι για τον επόμενο πρωθυπουργό μας;

  ΥΓ. Ο "καημένος" έφαγε καλά. Ο γύρος και τα λουκάνικα της Ορμύλιας είναι άψογα!

   
 • At 6:01 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Και να φαντασθείτε ότι δε μας άρεσε ο Σημίτης που έμπαινε σε Εκκλησία μόνο δια της βίας.

  Σχολιαστής

   
 • At 7:07 π.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός

  Συμφωνώ...Εννοώ με τον Πάνο!
  Πολλοί για λόγους πολιτικής είναι large.

  Οι καλόγεροι δεν θάπρεπε γιατί ακριβώς για αυτό τον λόγο είναι καλόγεροι!

   
 • At 12:49 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου, που προσπαθεί ο καημένος να κάνει τον σταυρό του μπροστά στις κάμερες και δεν του βγαίνει, πήγε ακριβώς γι'αυτό στη Σιμωνόπετρα, επειδή κάποιοι ενημερωμένοι του είπαν ότι εκεί τα πράγματα είναι λιγουλάκι πιο large;;; Γιατί, ας πούμε, δεν πήγε στην Καρακάλλου, την Ξηροποτάμου, την Κωνσταμονίτου, τη Γρηγορίου, ή την Αγιάννα; Μήπως γιατί εκεί δεν φιλοφρονούν τους "επώνυμους" επισκέπτες-"προσκυνητές" με δωρεάν παροχή θείας Κοινωνίας; Ερώτηση κάνω...

   
 • At 1:55 π.μ., Blogger Πάνος

  Συ είπας, φίλε ανώνυμε.