ι Τα μυστικά του Κόλπου
Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2006
Ευρώπη - φανατισμός 0-2, με δύο αυτογκόλ
Το πρώτο αυτογκόλ το έβαλε ο Δανός αμυντικός

(...έκλασαν μέντες εις την Δανιμαρκίαν, όταν τους έβαλαν τις φωνές οι φανατικοί - το αντίθετο δηλαδή από τη διαφήμιση του Dewars!)

To δεύτερο το μπουμπούνισε ο Γάλλος χάφ

(...απολύθηκε ο διευθυντής της France Soir, γιατί δημοσίευσε τις γελοιογραφίες, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Δανούς συναδέλφους του)

Όπως παίζουν, το επόμενο αυτογκόλ είναι θέμα χρόνου...

*

Τι κρίμα, για μια ομάδα που κάποτε έπαιξαν στις γραμμές της πολιτικοί και διανοητές εφάμιλλοι - σα να λέμε του Κρόιφ, του Μπεστ, του Χατζηπαναγή...

να παίζει με την ψυχολογία της Μικτής Καμένων Βούρλων!
 
Έγραψε ο Πάνος - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2006 |


7 Comments:


 • At 2:17 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

  Και που είσαι ακόμα...

  Αν πέφτουν έτσι τα προπύργια φαντάσου τι έχει να γίνει στα μετόπισθεν.

  Μας βλέπω στη Θεσσαλονίκη με δήμαρχο τον Εθνικοσοσιαλιστή αξιότιμο κ. Καρατζαφέρη.

  Ευτυχώς του΄λάχιστον που θα πάρω εγώ τη Νομαρχία

   
 • At 4:34 μ.μ., Blogger S G

  μηπως να κανουμε μια καμπανια βαζοντας τις γελοιογραφιες σε ολα τα ελληνικα μπλογκ? Ή καλυτερα να βρουμε ελευθερα σκεπτομενους μουσουλμανους και να τους πεισουμε να τις βαλουν!

   
 • At 6:18 μ.μ., Blogger Mirandolina

  Ο Γάλλος κύριος ήταν υπέρ ή κατά της μαντήλας; Διότι αν ήταν υπέρ της έχει το δικαίωμα να σατυρίσει τον οιονδήποτε θεό - ελευθερία έχομε, με βάση τα αστικά δεδομένα. Αν ήταν όμως κατά της, καλώς να υποστεί τις συνέπειες του ρατσισμού του κατά των μουσουλμάνων. Ντουρα λεξ κι απο τη μια κι απο την αλλη.

  Η "αλληλεγγύη" είναι καλό προκάλυμμα για το ρατσισμό.

   
 • At 7:43 μ.μ., Blogger Πάνος

  Τον Γάλλο κύριο, Μιραντολίνα, δεν τον ρώτησα για το ακανθώδες ζήτημα της μαντίλας.

  Διάβασα ότι αναδημοσίευσε τα σκίτσα για συμπαράσταση τους Δανούς της εφημερίδας, οι οποίοι δέχονται απειλές για τη ζωή τους (και των δικών τους) και έχουν κυριολεκτικά τρομοκρατηθεί. Πάραυτα, απελύθη - σε μια υψηλή επίδειξη Γαλλικής πολιτικής ορθότητας

  (ίσως και υψηλής Γαλλικής κουταμάρας...)

  Είναι κακό πράγμα ο ρατσισμός, αλλά τρισχειρότερη η προσωποιημένη τρομοκρατία (απειλές για δολοφονία) εις βάρος των δύστυχων Δανών που διέπραξαν το ειδεχθές ...έγκλημα να σχεδιάσουν και να δημοσιεύσουν μερικές γελοιογραφίες - άσχετα με το περιεχόμενο τους

  (έχει λινκ το μαύρο πρόβατο, στις χθεσινές "διαστάσεις" του Μητσού, στη γερμανική Welt, όπου παρουσιάζονται οι έξι από τις δώδεκα)

  Για όνομα του Αλλάχ, τι δουλειά έχει η μαντίλα με αυτή την ιστορία; Αυτό θα ρωτήσει η Ευρώπη, αντί να δείξει ομοθυμαδόν, προς κάθε ενδιαφερόμενο, οτι τέτοιες αρκουδιές ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ;

  *

  SG, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι μουσουλμάνοι είναι τα πλέον τραγικά πρόσωπα - αν διατυπώσουν το αυτονόητο, μπαίνουν αυτόματα στη μαύρη λίστα των φανατικών.

  Πρωτίστως, είναι θέμα της ευρωπαϊκής διανόησης, του τύπου και της πολιτικής. Η ψωραλέα αντίδραση της Δανικής κυβέρνησης είναι ό,τι καλύτερο για τους φανατικούς της κουλτούρας του θανάτου.

  Είναι ντροπή για όλη την Ευρώπη, να συζητάμε εν έτει 2006 για την ελευθερία της ...γελοιογραφίας!

   
 • At 8:43 μ.μ., Blogger Ημίαιμος-Imiaimos

  Sorry, άσχετο αλλά χρήσιμο.
  Αναγκαία αναπαραγωγή σχολίου από "ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ"
  Ρε παρεξηγιάρηδες όλοι...
  Όταν απευθύνομαι στον 'Ανώνυμο Σχολιαστή" ή στον "Ανώνυμο Παντελή" ή στον "Ανώνυμο Ηλία", το κάνω ως πλήρες ονοματεπώνυμο για ευκολότερη αναζήτηση των σχολίων τους από κάθε αναγνώστη (μη ψάχνουν τις υπογραφές όλων των επώνυμων και ψευδώνυμων αλλά μόνο των Ανώνυμων).
  Δεν αρπάζομαι, λόγω τιμής, και δεν ειρωνεύομαι κανέναν συνομιλητή. Παραμεγαλώσαμε πια για τέτοιες συμπεριφορές!

   
 • At 9:39 μ.μ., Blogger Mirandolina

  H μαντήλα, Πάνο μου, έχει σχέση με την υποκρισία. Προς Θεού, δεν λέω ότι πρέπει να απειλούνται ζωές. Λέω όμως πως, η υποκρισία περισσεύει όταν αφορά τα δικαιώματα και την πίστη των "ξένων άλλων".

   
 • At 11:09 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Ενα σχόλιο, για το φίλο ημίαιμο.

  Για να μην έχεις την εντύπωση ότι "σε βάλανε στο μάτι" αρκετοί που σχολιάζουν στου Πάνου, να αποκαλύψω ότι Παντελής και σχολιαστής είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, η αφεντομουτσουνάρα μου.

  Πριν απο λίγο εγκαινίασα τα σχολιά μου στο κειμενό σου για τα αμελέτητα.

  Σχολιαστής