ι Τα μυστικά του Κόλπου
Σάββατο, Μαρτίου 11, 2006
Τι τραβάει κι ο Χριστόδουλος...
Περνούσα μπροστά από το περίπτερο και ένας τίτλος της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» (10/3/2006) τράβηξε την προσοχή μου: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ;

Θα μου πείτε, κάτι έπαθε η Εμινέ, στο Γενί Τζαμί… Σύμφωνοι, αλλά ΠΟΙΟΣ γράφει το κείμενο; Ο κ. Ιωάννης Κορναράκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών! Οι ιστολόγοι με πολύ καλό θυμητικό, θα θυμούνται το κείμενο του ιδίου, που είχε ανεβάσει προ καιρού ο συναθλητής εν ιστολογίοις Γεώργιος Χοιροβοσκός, με τίτλο Ευρώπη και σχιζοφρένεια . Στο εν λόγω κείμενο ο κ. Κορναράκης τα έβαζε με την παραδοσιακή ελληνική έννοια της αυτονομίας, ταυτίζοντάς την αυθαίρετα (ετσιθελικά) με το κάνε ό,τι σου καπνίσει - και κατήγαγε λαμπρή νίκη εις βάρος ανύπαρκτων ανεμόμυλων. Ο Google προσφέρει ποικιλία πνευματικών πονημάτων του κ. Καθηγητού, αλλά ας περιοριστούμε στα φρέσκα κουλούρια.

* * *

Ο ΕΡΩΤΑΣ που τρέφει ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος προς τον Παπισμό, φαίνεται να είναι μανικός! Όντως’ «με καλπάζοντας ρυθμούς», προχωρεί η Ελλαδική Εκκλησία προς τας αγκάλας του Παπισμού»! Και ο πρωτεργάτης και ρυθμιστής … των ρυθμών αυτών Μακαριώτατος, ομολογεί […] ότι’ «Οι αμοιβαίες επισκέψεις των τελευταίων ετών, χάρη στα ανοίγματα, τα οποία και η Ελλαδική Εκκλησία έχει κάνει προς την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μας έχουν πείσει ότι υπάρχει κοινή επιθυμία για την ενότητα των χριστιανών[…] ώστε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο» Ο κοινός δε αυτός τόπος, κατά τον Μακαριώτατο, «είναι η κοινή μας πίστη στην διάρκεια των οκτώ πρώτων αιώνων».

Αλλά ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος κάνει ασυγχώρητο έγκλημα, λόγω ακριβώς του μανικού προς τον παπισμό έρωτά του, να βαπτίζει στο ίδιο αιρετικό κρίμα Ορθοδοξία και Παπισμό! Επισημαίνει στους παπικούς επισκέπτες του, ότι Ορθοδοξία και Παπισμός πρέπει να επιστρέψουν στην κοινή αυτή βάση, στην κοινή πίστη των οκτώ πρώτων αιώνων! «Εάν είχαμε (είπε) το θάρρος να επιστρέψουμε όλοι (;) σ’ αυτή την κοινή βάση, θα είχαμε αυτομάτως την εν πίστει ενότητα»

Αλήθεια, γιατί Μακαριώτατε, ταυτίζετε ανεπίτρεπτα, ως μη ώφειλε, την Ορθοδοξία με το παπικό χρέος, να επιστρέψει κι’ αυτή, στην κοινή πίστη; Αν δεν αισθάνεσθε ως νούντσιος του Πάπα, δεν θα χρησιμοποιούσατε τον πληθυντικό της εξισώσεώς μας με την παπική αίρεση. Εξάλλου, αν είχατε το θάρρος του ομολογητού της Ορθοδοξίας, θα υποδεικνύατε στους παπικούς φίλους σας την υποχρέωσή τους να επιστρέψουν στην αμώμητη πίστη της Μιάς, Αγίας, καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού! Αυτή ακριβώς η έλλειψη της ορθοδόξου ομολογίας, σας ταυτίζει αυτονόητα με την παπική κακοδοξία και σας αποξενώνει προσωπικά από την πίστη και την Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εσείς προσωπικά πρέπει πράγματι να επιστρέψετε στην πίστη και στην πατερική, ιδιαίτερα, παράδοση της Ορθοδοξίας! Τα απερίσκεπτα και ασύστολα ανοίγματά σας προς τον παπισμό και τον προτεσταντισμό, δηλ. τον άκρατο οικουμενισμό, σας θέτουν αυτομάτως εκτός της πίστεως της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος του λαϊκού πληρώματος της Εκκλησίας, στα μάτια του οποίου έχετε χάσει την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν.

[…]

Μη προβάλλετε το αίτημα της αγάπης, ως κύριο μέσο προσεγγίσεως των δύο Εκκλησιών. Της αγάπης πρέπει να προηγείται ο σεβασμός της Αληθείας, σε μία σχέση που πρέπει να βιώνεται εν Αγίω Πνεύματι […] Στην αδελφοποίηση επομένως με τους αιρετικούς η πρόταξη της αγάπης, αντί της αληθείας, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα παγιδεύσεως των ορθοδόξων χριστιανών στην παπική αίρεση!

Μακαριώτατε,
Με το ζήλο σας και την πληθωρική κινητικότητά σας, κατά τις σχέσεις σας με τον παπισμό, δείχνετε ότι είσθε περισσότερο νούντσιος του Πάπα στην Αθήνα, παρά Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος! Δουλεύετε για τον Πάπα, και χωρίς ίσως να το σκέπτεσθε ή να το θέλετε, συνεργάζεσθε με τον Πάπα, προάγοντας τους σκοπούς και της παπικής Ουνίας! Θλίψη και αγωνία γεμίζει τις ψυχές του ποιμνίου σας!

Παρακολουθούν τη μεθόδευση των εναγκαλισμών σας με τον παπισμό και διερωτώνται, που άραγε οδηγείτε την Εκκλησία! Ανησυχούν για την επιμονή σας να θέλετε να παραδώσετε την Ορθοδοξία στην παπική αίρεση και απορούν για τη σιγουριά, που αισθάνεσθε, ότι θα πετύχετε τους ολέθριους σκοπούς σας!

Θυμηθείτε, όμως, ότι ο ευαγγελικός λόγος, για κάθε ανόσια σιγουριά, έχει επισημάνει’
ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέση (Α’ Κορ.10, 12)!

-------

Σκέφτηκα να το σχολιάσω το κείμενο – αλλά δεν υπάρχει λόγος, τα λέει όλα από μόνο του!

Οι πατερικοί αναρχικοί – τι λένε για όλα αυτά;
 
Έγραψε ο Πάνος - Σάββατο, Μαρτίου 11, 2006 |


7 Comments:


 • At 8:34 μ.μ., Blogger Ημίαιμος-Imiaimos

  Πάνο μου λάθος τίτλος.
  Θα 'πρεπε να βάλεις σ' αυτό το άρθρο τον τίτλο του προηγούμενου:
  Sex και βάρκες!

   
 • At 8:49 μ.μ., Blogger Mirandolina

  Οι πατερικοί αναρχικοί Πάνο μου, δεν είναι απολογητές κανενός εκ των δύο κυρίων που αναδεικνύεις με το ποστ. Περίμενες, δηλαδή, να διαλέξω μεταξύ ποίων;

   
 • At 1:47 π.μ., Blogger akindynos

  Με την ιδιότητα του π.α.α επιτρέψτε μου να παραπέμψω σε έτερο ακίνδυνο ανάγνωσμα του Εμμανουήλ Κορναράκη.

  Πάντως Πάνο ο Ορθόδοξος Τύπος δεν είναι ακριβώς η γιάφκα των πατερικών αναρχικών. Το τι έχει ακούσει ο Γιανναράς από αυτούς... ούτε ο Μπάγιεβιτς από την Ορίτζιναλ. Αυτά πριν καμιά 15αριά χρόνια, ίσως και παραπάνω.

  Κάπου εκεί πάθανε μια ψύχωση με τον οικουμενισμό, αν δεν κάνω λάθος είχανε και κάτι δικαστήρια με τον Αυστραλίας. Με αφορμή τον Πειρασμό του Σκορτσέζε.

  Ανεξαρτήτως όλων αυτών, πρόκειται για καλτ έντυπο. Οπότε λίγα τα λόγια σου αντίχριστε πράκτορα του πάπα. Ή παπικέ πράκτορα του αντίχριστου.

   
 • At 9:19 π.μ., Blogger Πάνος

  Hμίαιμε, σωστός!

  Μιραντολίνα & Ακίνδυνε - για όνομα του Θεού! (τρόπος του λέγειν). Με έχετε για τόσο άσχετο, να σας βάλω να διαλέξετε ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη; Πλάκα γίνεται - η αναφορά στους π.α. ήταν ένα πείραγμα στη Μιραντολίνα. Το ποστ το ανέβασα με τον αγαθό θαυμασμό "για κοίτα ρε παιδί μου, τι γίνεται στον κόσμο..." (και γιατί ο συναθλητής ΓΧ είχε παρουσιάσει ένα κείμενο του Κορναράκη ως υπόδειγμα σκέψης!)

  ...αν κάπου φαλτσάρω, πιθανότατα φταίει η γρίπη!

   
 • At 10:32 π.μ., Blogger nik-athenian

  Πως το είπες αυτό Πάνο για την Εμινέ; Ε...αυτό τέλος πάντων.
  Να δούμε τώρα που θα βρει δύναμη ο Χρ. ν' αντιπαρατεθεί στο πνευματικό μέγεθος του Κου Φαουλάκη.
  Πω! Πω! φοβάμαι μήπως το πάρει κατάκαρδα κι ο άλλος ο Φαναριώτης και χτικιάσει.

   
 • At 11:06 π.μ., Blogger Λαμπρούκος

  OYOYOYOYOYOYOYOY σιξ-σιξ-σιξ δε νάμπερ οφ δε μπιστ, σιξ-σιξ-σιξ δε νάμπερ οφ δε ποπ.

  Ποπ γιου αρ άντικραϊστ. ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.

  Είσαι φίλος του Ρουβά, ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.

   
 • At 2:22 μ.μ., Blogger Mirandolina

  Πάνο μου, μια χαρα ήτανε το αστειάκι, αλλά ήταν και λιγο προκλητικό (σ αρες αυτό, παραδεξου).

  Ο ακίνδυνος καίριος εζ ολγουεηζ (και μετα θανατερου χιουμορ).

  Λαμπρούκο έχω ένα μπλουζάκι που γράφει "667 Neighbour of the Beast". Το αγόρασα τότε που έμενα κοντά στο Βενιζέλο τούρκογλου. Να στο δανείσω?