ι Τα μυστικά του Κόλπου
Κυριακή, Μαρτίου 26, 2006
Eryx-T: Εν τούτω νίκα
 
Έγραψε ο Πάνος - Κυριακή, Μαρτίου 26, 2006 |


2 Comments:


 • At 3:49 μ.μ., Blogger eryx-t

  Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να στήσουμε ένα (απο καιρό οφειλόμενο) μνημείο σε αυτή την οικεία, ηρωική και τόσο παραγωγική μορφή που έχει συμβάλλει ανυπολόγιστα στη διαμόρφωση του σημερινού τοπίου: τη φαγάνα!
  Εαν δε, τη στήσουμε δίπλα σε μια αναλόγων διαστάσεων κουτάλα θα έχουμε ένα υπέροχα συμπυκνωμένο νόημα.

  Για την Αθήνα θα πρότεινα πλατεία Συντάγματος, αλλά κάτι υπερυψωμένο και bigger than life (να μη λείπει και μια αναφορά σε σοσιαλιστικό ρεαλισμό) έτσι ώστε να φαίνεται από όλες τις κατευθύνσεις και να φωτογραφίζεται με φόντο τη βουλή βέβαια.

  Για τη Θεσσαλονίκη θα μπορούσατε να προτείνετε κάτι;

   
 • At 5:47 μ.μ., Blogger Πάνος

  Η Θεσσαλονίκη, όπως πάντα πρωτοπορεί: Η περίφημη υποθαλάσσια αρτηρία (ένα έργο που σκέφτηκαν και "πέρασαν" αρρωστημένοι εγκέφαλοι - όπως και την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης μέσα στο Θερμαϊκό) χρειάζεται εξαερισμό.

  Το λοιπόν, προβλέπονται οτι θα γίνουν δυο πελώρια φουγάρα -εξαεριστήρες, ύψους πολλών μέτρων και ανάλογου πλάτους. Το ένα από αυτά, ακριβώς μπροστά στο Λευκό Πύργο!

  Νομίζω οτι η Μπουγατσαδούπολή μας θα αποκτήσει την απόλυτη / αχτύπητη σύνθεση, η οποία θα ξεπερνάει κάθε ρεκόρ κίτς και ηλιθιότητας, ταυτόχρονα! Με τσάρτερ θα έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να θαυμάσουν τους εξαεριστήρες μας - πίνοντας φραπέ έναντι 5 (πέντε) ευρώ, στα μαγαζιά της λεωφόρου Νίκης.

  Φυσικά, στις επιφάνειες μπορεί να δημιουργηθεί μια μεγάλη σύνθεση / απεικόνιση από αντιπροσωπευτικές φάτσες αφασικών ηλιθίων - κατοίκων της πόλης, κάποιων τυχαίων από εμάς δηλαδή, που αφήνουμε τα βλήματα και τους αεριτζήδες της πολιτικής να καταστρέψουν για πάντα όποια καλαισθησία και ομορφιά και στοιχείο μνήμης απόμεινε, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες της "φαγάνας"...

  *

  Φυσικά, μπορεί να στηθεί η σύνθεση "φαγάνας - κουτάλας" και στη Θεσσαλονίκη. Χώροι υπάρχουν - δεξιά και αριστερά της Καμάρας, για παράδειγμα...