ι Τα μυστικά του Κόλπου
Δευτέρα, Απριλίου 24, 2006
Τι τίτλο να βάλω τώρα σ' αυτό το αίσχος;


Ξυπνάω μ’ ένα ακαθόριστο συναίσθημα ανησυχίας και επικείμενης καταστροφής. Πηγαίνω προς την κουζίνα για να φτιάξω καφέ και οσμίζομαι σα λαγωνικό τον αέρα. Συνεχίζω, προς το μοναχικό δωμάτιο στο πίσω μπαλκόνι. Ανοίγω την πόρτα και οι χειρότεροι φόβοι μου επιβεβαιώνονται: Ξαπλωμένη στο κρεβάτι, φοράει ένα φανελάκι κι ένα αποφασισμένο χαμόγελο. «Τι κάνεις εδώ;» Το χαμόγελο γίνεται πλατύ: «Σε πεθύμησα και ήρθα να σε δω. Δε χαίρεσαι;»

Τι να χαίρομαι; Λίγα μέτρα παραπέρα κοιμάται η γυναίκα μου, για να μην κάνουμε λόγο για τα μωρά. «Πάω να κάνω καφέ» λέω όσο πιο ψύχραιμα μπορώ «ντύσου κι εξαφανίσου!»

Ψήνω καφέ και ψήνομαι εσωτερικώς. Δεν περνάει πολλή ώρα και έρχεται ένα παιδί στην κουζίνα, να πιει νερό. Πίνει και φεύγει. Καταφθάνει και η σύζυγος, με αγκαλιάζει. Έχω εμπιστοσύνη στη μύτη της, δεν της ξεφεύγει τίποτα. Με αφήνει και κατευθύνεται ίσια προς την κλειστή πόρτα. Αισθάνομαι το πάτωμα να τρεκλίζει, που λέει και ο Ιχνηλάτης. Ακολουθώ, μιας και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω.

Σουρεαλιστικός διάλογος: «Εδώ παίζουν τα παιδιά μου» / «Ήθελα να σε γνωρίσω…» / «Έξω γρήγορα!» / «Πάμε στο μπαλκόνι»

Πάμε, που να μη σώναμε. Η σύζυγος αποφεύγει ακόμα και να με κοιτάξει. Η συζήτηση συνεχίζεται και πηγαίνει σταθερά προς εκτροπή: λίγο θέλουν η μια να δοκιμάσει να πετάξει την άλλη στο δρόμο, από τον όγδοο όροφο. Βάζω το περίστροφο στον κρόταφο και απευθύνω τραγικά το «έχε για καημένε κόσμε!» Πυροβολώ και ξυπνάω - ιδρωμένος. Ουφ! Δεν ξανατρώω τόσο αρνί…
 
Έγραψε ο Πάνος - Δευτέρα, Απριλίου 24, 2006 |


15 Comments:


 • At 12:26 μ.μ., Blogger Sari_Kiz

  Χαχααα... χοληστερόνειρα; Ονειρολίπη με ονειρολύπη;;;
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΥΓΙΕΙΝΑ !
  Και του χρόνου !

   
 • At 12:28 μ.μ., Blogger alombar42

  "Δεν ξανακάνω φυλακή με το αρνάκι"

  :)

   
 • At 12:39 μ.μ., Blogger ---.

  "Τι τίτλο να βάλω τώρα σ' αυτό το αίσχος;"

  Ένα έχω να σου πω : ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

  Χρόνια πολλά γλυκό μου!

  :)

   
 • At 1:00 μ.μ., Blogger -

  Ουφ!! Καλό! (burp)

   
 • At 2:31 μ.μ., Blogger J95

  Εγώ είδα ότι κατοικούσε ένα alien στο τρίσβαθο και απαίσιο φωσφοριζέ πηγάδι κάτω από το κρεββάτι μου.

  Ευτυχώς ήταν αλλεργικό στο ζιπέλαιο.

   
 • At 4:56 μ.μ., Blogger Αθήναιος

  LOL at J95.

  Ωραίος Πάνο κ όπως όλοι οι ωραίοι κ λίγο υπερβολικός. Όποιος στη ζωή του δεν έχει ζησει ούτε μία φορά τέτοιο σκηνικό, μπορεί να κάνει ο,τι δουλειά θέλει. Εκτός από γράψιμο!

  Έρρωσο!

   
 • At 7:29 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Σήμερα 24 Απριλίου εορτάζουμε την μνήμη του οσιομαρτηρος Άγιου Δούκα του εμποροράπτου Ο άγιος Δούκας καταγόταν από τη Μυτιλήνη και εργαζόταν ως ράπτης σε κάποιο ραφείο της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν κάποτε πήγε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σπίτι κάποιου Τούρκου μεγιστάνα, δέχθηκε άμεση επίθεση από την ακόλαστη γυναίκα του,η οποία του είπε «σκίσε με ναύτη ν΄αλλαξω ράφτη» αλλά ως άλλος σώφρων Ιωσήφ απομακρύνθηκε από το σπίτι της λέγω «άλλη η δουλεία του ράφτη κι άλλη του καντηλανάφτη». Τότε εκείνη για να αποσείσει την ντροπή από πάνω της πήγε και συκοφάντησε τον Δούκα στο Βεζίρη ότι ο μάρτυρας προσπάθησε να τη βιάσει στο σπίτι της. Ο έπαρχος αμέσως συνέλαβε το Δούκα και τον οδήγησε μπροστά στο Βεζίρη ο οποίος με κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησε να τον πείσει να αρνηθεί το Χριστό και να γλιτώσει τη ζωή του. Ο Δούκας πεισματικά αρνήθηκε και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Τελικά τον έγδαραν ζωντανό και έριξαν το δέρμα του στη θάλασσα στις 24 Απριλίου 1564 στην Κωνσταντινούπολη.
  Την ημέρα αυτή το να χλαπακίζεις αρνί ονειρευομενος ακολασίας ενώ ο Άγιος αρνιτο αποτελεί μεγάλη αμαρτία ως εκ τούτου πρέπει να πείσεις την συμβία σου λέγων ότι: «βλέπεις αρνιόμουνα» (κι αυτή θα σε πιστέψει οπωσδήποτε) ενώ κάθε που τρως 5 μοσχαρίσιες βλέπεις βοηδόπουτσα γιαυτο τα όνειρα σου μην τα λες γιατί μια νύχτα κρύα μπορούν και οι φροϋδιστές να θρουν στην εξουσία.

   
 • At 7:53 μ.μ., Blogger Athanassios

  Η ξαπλώστρα έχει ακόμα μια θέση... αρκεί να μην έχεις φάει πολύ αρνάκι για να χωράς δίπλα στο πλάσμα... δεν μας είπες αν η ξαπλώστρα με το πλάσμα πάνω, μέρος του εφιάλτη ήταν? άμα είναι να πάμε να φάμε και μεις τα ανάλογα για να το δούμε..!!

   
 • At 7:53 μ.μ., Blogger Athanassios

  Η ξαπλώστρα έχει ακόμα μια θέση... αρκεί να μην έχεις φάει πολύ αρνάκι για να χωράς δίπλα στο πλάσμα... δεν μας είπες αν η ξαπλώστρα με το πλάσμα πάνω, μέρος του εφιάλτη ήταν? άμα είναι να πάμε να φάμε και μεις τα ανάλογα για να το δούμε..!!

   
 • At 11:25 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης

  Αισθάνομαι το πάτωμα να τρεκλίζει, που λέει και ο Ιχνηλάτης.
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  Αμα σου φέρνουν εφιάλτες οι στίχοι μου, τότε όλα τα σχόλια μου από δω και πέρα θα είναι σε..δεκαπεντασύλλαβο :))))))))))))

  ΥΓ
  Περιμένω κι εγώ την απάντηση στο εύστοχο ερώτημα του athanassios !
  Γύρισα και έφερα πίσω μαζί μου λίγο αρνί που περίσσεψε. Λέω να το καταβροχθίσω, αν είναι να δω τέτοιο..εφιάλτη !

   
 • At 12:23 π.μ., Blogger YO!Reeka's

  σκέψου ότι με όλο τον αγώνα σου κατά της επέκτασης του αεροδρομίου, να λες πάλι καλά που δεν βλέπεις στον ύπνο σου το Σουφλιά ντυμένο δήμιο χαχαχαχα

   
 • At 1:07 π.μ., Blogger Πάνος

  Γυρνώντας με κονβόι από Βέροια, ο Πειραιώτης της παρέας έστριψε ανάποδα (Θεσσαλονίκη αντί για Κατερίνη) και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας, γιατί συνοδεύει 3 κυρίες 70+ Γαύρος, τι περιμένεις...

  *

  Παιδιά, τα όνειρα είναι όνειρα, δεν προγραμματίζονται. Φυσικά, κάθε υπόλοιπο αρνιού οφείλει να καταναλωθεί - και ό,τι ήθελε προκύψει!

   
 • At 12:34 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

  Να βάλεις τον τίτλο "Έφαγα πολύ αρνί και παρόλο που έσκασα στη μάσα ο πεινασμενος καρβέλια ονειρεύεται".

  Καταλαβαίνω ότι λόγω μεγέθους δεν είναι και πολύ πιασάρικος, αλλά πότε συμβάδιζε η ποιότητα με την εμπορικότητα?

   
 • At 1:21 μ.μ., Blogger hardrain

  Καλημέρα…..αμ να σου πω εγώ το δικό μου άκρως σουρεαλιστικό όνειρο μετά από το τσιμπούσι: στην Κύπρο λέει, ανακάλυψαν στην Πάφο, τον τάφο του…..Αλέξανδρου του Μακεδόνα! Και βγήκε το βράδυ –τάχα- ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ανακοίνωσε συγκινημένος τη μετονομασία της νήσου σε…Νέα Αλεξάνδρεια.!!!!!!

  Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ε; Σκέφτομαι να το κάνω «ιστορία» και να το ανεβάσω ως κανονικό ποστ στις σελίδες μου.

  Την καλημέρα μου και πάλι και Χρόνια Πολλά.

   
 • At 12:16 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Για δές τι βλέπει ο βολεμένος
  οταν κοιμάται φαγωμένος ....

  Δήμος Μούτσης

  (για την αντιγραφή.. Γιώργας)