ι Τα μυστικά του Κόλπου
Τρίτη, Μαΐου 02, 2006
Ο δρόμος του διαδρόμου

Αυτός είναι ο νεότερος δρόμος της χώρας, από εδώ θα περάσουν τα φορτηγά που θα κουβαλήσουν τα μπάζα για να τα ρίξουν στο Θερμαϊκό, για να γίνει η φαραωνική επέκταση του διαδρόμου 10-28.Εδώ τελειώνει ο δρόμος - σ' ένα τεράστιο πλάτωμα - εργοτάξιο, σε πλήρη λειτουργία. Τεχνικοί και εργάτες παρόντες, φορτηγά πηγαινοέρχονται, ο κόκκινος εκσκαφέας (δίπλα στο κτήριο με την πρασινωπή στέγη) δουλεύει μπροστά στο νερό.

Τι άλλο να πω;

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΞΥΠΝΑ!

(Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 2 Μαΐου, ώρα 12.15')
 
Έγραψε ο Πάνος - Τρίτη, Μαΐου 02, 2006 |


12 Comments:


 • At 2:04 μ.μ., Anonymous Νίκος

  Αυτές οι φωτογραφίες μου προκαλούν ψυχοπλάκωμα...

   
 • At 2:34 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

  Sssssssssss! Σιγά, η πιο ερωτική πόλη του κόσμου κοιμάται! Κι ίσως κάπου εκεί, μέσα στο βαθύ της ύπνο, εκσπερματώσει...

   
 • At 4:08 μ.μ., Anonymous macmanus

  Πολύ ωραίες φωτό!


  Μπουχαχαχαχαχα

   
 • At 6:05 μ.μ., Anonymous Θειος Ισιδωρος

  Ανηψιε αφου οι ανθρωποι ειναι αποφασισμενοι να αναβαθμησουν τη νυφη του θερμαϊκου (καλα τη λεω?) γιατι δεν τους προτεινετε να επεκτεινουν τα μπαζωματα μεχρι απεναντι(δεν ξερω πως λεγεται η περιοχη αλλα απ΄οτι μετρησα στο Google Earth 3448,42 μετρα ειναι ολο) και το υπολυπο να το κανουν εσπλαναδα που η Αθηνα εχει και η Θεσαλονικη δεν εχει?
  Και να δημιουργηθει και μια ωραια λημνη για να βαλετε μεσα τον Ψωμιαδη να κανει το τερας του Λοχνες.
  Οχι στειρα αντιπολιτευση, δημιουργικη φαντασια χρειαζεται.

   
 • At 6:37 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΣΟ ΓΙΑΔΟΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

  ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: SOS, ΣΟΣ, ΘΆΝΑΤΟΣ

  Πάνο, δεν υπάρχει ελπίδα με αυτό το κράτος και αυτό το παρακράτος. Δεν ασχολείται κανείς ούτε με προβλήματα ζωής και θανάτου και θ' ασχοληθεί με τις μπουλντόζες.

  Εδώ μαθαμε σημεία και τέρατα για το Λαγκαδά και τις καλιέργειές του και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Να πληροφορήσω ότι στο Λαγκαδά υπάρχουν 18 βαφεία. Τα απόβλητα με βαρέα μέταλλα και όλων των ειδών τα καρκινογόνα υλικά, αρδεύουν τον κάμπο του Λαγκαδά ποτίζοντας ντομάτες, αγκουράκια, φασολάκια και όλα τα καλά του θεού, για να φάει η συμβασιλεύουσα. Απο το 1991, εχει γίνει γνωστό το πρόβλημα. Ετσι το 2000 τα βαφεία υποχρεώθηκαν να βάλουν βιολογικούς καθαρισμούς. Ελα μου όμως που η λειτουργία τους κοστίζει. Ετσι εφάρμοσαν τη μέθοδο bypass, όπως οι γιατροί. Στέλουν το 10% των αποβλήτων για επεξεργασία και το υπόλοιπο 90% το ρίχνουν όπως είναι. Οταν γίνονται έλεγχοι τα τσακάλια της νομαρχίας ελέγχουν τα απόβλητα του βιολογικού που δεν έχουν πρόβλημα. Μάλιστα οι συνέλληνες βαφείς, με απίστευτο θράσος χρησιμοποιούν και παλιές γεωτρήσεις που έχουν στερέψει ως δεξαμενές. Ο έρμος ο υδροφόρος ορίζοντας τα έχει παίξει. Θέλει χρόνια μέχρι να έρθει στα ίσια του. Αν πάτε κοντά θ' ακούσετε και το κλάμα της λίμνης που αργοπεθαίνει.

  Ευτυχώς που λόγω υψηλού κόστους ένα ένα τα βαφεία κλείνουν και μεταφέρονται στη Βουλγαρία.

  Ο μχΝομάρχης, δεν έχει τ' α... να λύσει το πρόβλημα (δηλαδή να κλείσει τα βαφεία και να σταματήσει την καλιέργεια μέχρι να μην υπάρχει κινδυνος).

  Ο Τρεμόπουλος που κάνει τις καταγγελίες (μαζί με ελάχιστους αγρότες) έχει το φόβο ότι θα κατηγορηθεί ότι υπονομεύει την οικονομία της περιοχής.

  Για να σημπληρώσω προηγούμενο σχόλιο
  αυτές οι φωτογραφίες μου προκαλούν ψυχοπλάκωμα και αυτές οι ντομάτες προκαλούν καρκίνο και όλα τα σχετικά.

  Εσεις λοιπόν οι μπλογγεράδες, ασχοληθείτε με τα περιβαλοντικά ζητήματα, κάντε κάτι.

  Σχολιαστής

   
 • At 11:41 μ.μ., Blogger Γκρινιάρης

  Οι φωτό είναι μάπα (σόρι φωτογράφε) αλλά το νόημα είναι ευδιάκριτο. Η επέλαση του μπετόν καλά προχωρεί σε αυτή τη χώρα. Ρε μπας και πρέπει να καθιερώσουμε με νόμο τις μίζες στα έργα πληροφορικής μπας και οι εργολάβοι γεμίσουν τη χώρα με Τ1?

  Ανώνυμε Σχολιαστή, τα ΜΜΕ της αμαρτωλής σας πόλης τι λένε για το φόνο;

   
 • At 12:25 π.μ., Blogger Πάνος

  Βρε Γκρινιάρη, σε διαγωνισμό φωτογραφίας τις έστειλα;

  Πάρε προς το παρόν το μήνυμα - και την επόμενη φορά, ίσως υπάρξει κάτι ...ανώτερο, από εικαστική άποψη!

   
 • At 1:13 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Ανώνυμε Σχολιαστή, τα ΜΜΕ της αμαρτωλής σας πόλης τι λένε για το φόνο; Ρωτάει ο Γκρινιάρης.

  Επώνυμε Γκρινιάρη, για να μην το ρίξουμε στη μεταφυσική, δεν έχει να κάνει με μια αμαρτωλή πόλη. Είναι σίγουρο ότι και στην πόλη που ζείς σημειώνονται περιβαλοντικά εγκλήματα. Αρα το ερώτημα είναι, εσύ που είσαι δημοσιογράφος, και απ' ότι είδα στο blog σου ιδιαίτερα μαχητικός, πόσες φορές έχεις ασχοληθεί για περιβαλοντικά εγκλήματα που βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια.

  Και βέβαια, δεν είναι μόνο τα τοπικά ΜΜΕ που κάνουν το κορόιδο, είναι και τα τοπικά παραρτήματα των αθηναικών εφημερίδων.

  Πχ. η Ελευθεροτυπία, δεν έχει γράψει κουβέντα για το αεροδρόμιο.

  Σχολιαστής

   
 • At 11:18 μ.μ., Blogger Πάνος

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   
 • At 11:29 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης

  ? !

   
 • At 11:35 μ.μ., Blogger Πάνος

  Φίλε μου, το είδα, το διάβασα, το κρατάω στο αρχείο με τα μηνύματα. Είναι καλύτερα να μείνει μεταξύ μας - κάποια πράγματα δεν υπάρχει λόγος να ακούγονται στην αγορά.

   
 • At 11:47 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης

  ΟΚ.