ι Τα μυστικά του Κόλπου
Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006
ΣτΕ: Αναβολή
Μια είδηση που θα βγει τις επόμενες μέρες στις εφημερίδες: Το ΣτΕ ανέβαλε την εκδίκαση της προσφυγής για την επέκταση του αεροδρομίου "Μακεδονία" για το Δεκέμβριο. Κύριος λόγος ήταν οτι από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν προσκομίστηκαν οι μελέτες που "θα" ήταν έτοιμες. Ίσως γιατί πράγματι δεν ήταν, ίσως για άλλους λόγους (ας κάνουν λίγο ρεπορτάζ οι δημοσιογράφοι!). Η αναβολή μας δίνει λίγο χρόνο για να φανεί η αντίθεση της κοινής γνώμης στο έργο, αλλά έχει και τον κίνδυνο της (εν τω μεταξύ) δημιουργίας τετελεσμένων. Η ουσία παραμένει: να παροτρυνθεί η Κυβέρνηση να παγώσει με πολιτική απόφαση την εκτέλεση του έργου και να συζητηθεί το όλο θέμα εξ αρχής.

Καταγράφουμε και την τελευταία πρόταση που ακούστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, να γίνει επέκταση προς τη θάλασσα κατά 200 μέτρα πάνω σε πυλώνες (όχι με συμπαγή κατασκευή) και η υπόλοιπη επέκταση να γίνει προς τη στεριά, με ταυτόχρονη βύθιση του δρόμου προς Μηχανιώνα. Η πρόταση αυτή (σύμφωνα με αυτούς που τη διατύπωσαν) εξασφαλίζει το απαραίτητο μήκος στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ η στήριξη σε πυλώνες αποτρέπει την παρεμπόδιση της κίνησης των ρευμάτων. Λεπτομέρειες, όταν μάθουμε κι εμείς περισσότερα...

*

Στο μεταξύ, οι "Πολίτες για το Θερμαϊκό" και η "Κρουσίδα Γη" συναντιώνται αύριο Πέμπτη, ώρα 8.00 μμ στον ΙΜΕΡΟ της Περαίας, για να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η συνάντηση είναι ανοιχτή, όποιος θέλει έρχεται - ακολουθούν μπυρίτσες!
 
Έγραψε ο Πάνος - Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006 |


1 Comments: