ι Τα μυστικά του Κόλπου
Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2006
Η δεύτερη συνάντηση για το Θερμαϊκό
Πραγματοποιήθηκε χθες στην Περαία με μεγάλη επιτυχία (τα μισά απ’ όσα αποφασίσαμε αν γίνουν πράξη, πάει η επέκταση!) η δεύτερη συνάντηση: Πολίτες για το Θερμαϊκό, Κρουσίδα Γη, Ένωση Πολιτών, νέα πρόσωπα που ήρθαν για να βοηθήσουν. Αυτή τη φορά δεν αναλωθήκαμε στο «ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε εδώ» αλλά συζητήσαμε και προγραμματίσαμε συγκεκριμένες δράσεις, για τις οποίες περιληπτικά θα ενημερώσω στη συνέχεια (εκτός από κάποιες «εκπλήξεις»)

1. Δημιουργία σελίδας στο ίντερνετ, με στόχο την διαρκή ενημέρωση γύρω από το θέμα, αλλά και τις ενέργειες που έγιναν / θα γίνουν. Προτάθηκε επίσης να συγκεντρωθούν εκεί όλα τα υλικά που υπάρχουν διάσπαρτα σε άλλα ιστολόγια, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα. Ο blogger σύντομα θα αποκτήσει ένα blogspot ακόμα…
2. Δημιουργήθηκε «ομάδα Τύπου»
3. Δημιουργήθηκε «ομάδα οικονομικών» / ακούστηκαν πολλές καλές ιδέες. Το πρόβλημα (δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων) παραμένει, αλλά θα το παλέψουμε. Συζητήσαμε για διάφορα gadgets, τα οποία (ελπίζουμε) πως θα βοηθήσουν και στα οικονομικά.
4. Συζητήθηκε και «τελείωσε» το θέμα της προκήρυξης, με τη διακίνηση της οποίας ξεκινάμε την προσπάθεια. Ήδη παραγγέλθηκε, μαζί με μερικές χιλιάδες αυτοκόλλητα (σκίτσο + το σύνθημα ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!).
5. Συζητήθηκε που και πως θα διακινηθεί το υλικό (τραπεζάκια, έκθεση βιβλίου, συνέδρια και εκδηλώσεις φορέων κλπ)
6. Προγραμματίστηκε εκδρομή – παράσταση στο Λιτόχωρο, απ’ όπου θα προέλθουν τα σκύρα για το μπάζωμα
7. Προγραμματίστηκε μια εκδήλωση στην Περαία, με ομιλίες και συζήτηση.
8. Προγραμματίστηκε μια εκδήλωση / χάπενινγκ, περί της οποίας δε θα πούμε τίποτα, προς το παρόν. Και μία δεύτερη, εντελώς διαφορετική. Και …μερικές ακόμα! Άλλες πολύ απλές, άλλες περισσότερο απαιτητικές.
9. Οργανώθηκε το «δίκτυο επικοινωνίας» μεταξύ μας.

Στη συνέχεια, η προκήρυξη στην «τελική» της μορφή.

ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ;
ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Φίλες και φίλοι,

Το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου μέσα στο Θερμαϊκό έχει ήδη αρχίσει. Σε όποιο δήμο και να κατοικείτε, στις ανατολικές ακτές, στην Καλαμαριά ή το Κέντρο της Θεσσαλονίκης, η επέκταση σας αφορά. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση του Κόλπου, ο οποίος κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανοιχτή χαβούζα, είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, το οποίο θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας.

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

• Γιατί το έργο θέτει σε άμεσο κίνδυνο το Θερμαϊκό. Ο πρόβολος της επέκτασης (περίπου 1000 μέτρα μήκος, επιφάνεια περίπου 500 στρέμματα και 7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αδρανή υλικά για μπάζωμα) θα επηρεάσει την κίνηση των ρευμάτων που είναι υπεύθυνα για τον αυτοκαθαρισμό του Κόλπου από τους ποικίλους ρύπους. Θα προκαλέσει εξαμμώσεις (φάγωμα) των ακτών και σοβαρή αλλοίωση της ακτογραμμής, με κίνδυνο η θάλασσα να εισχωρήσει ακόμα και στις κατοικίες. Θα δημιουργήσει επιπλέον απαγορευτικές συνθήκες επιβίωσης για τη θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα.
• Γιατί το έργο έχει ξεκινήσει χωρίς να υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που να απαντούν πειστικά στις ανησυχίες μας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αντίθετα, μια σειρά ειδικών επιστημόνων κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτες καταστροφές στη θάλασσα και τις ακτές. Επιπλέον, τα «έργα προστασίας» που προτείνονται (πχ κάθετοι και παράλληλοι κυματοθραύστες) θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις (στις ακτές της Πιερίας και αλλού)
• Γιατί η θέση του νέου αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι κοντά στους μεγάλους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, το λιμάνι, τη βιομηχανική ζώνη. Η σημερινή θέση σημαίνει πως κάθε μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς το αεροδρόμιο, υποχρεωτικά θα περάσει μέσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τη ρύπανση, με ανυπολόγιστη σπατάλη σε χρόνο και ενέργεια.
• Γιατί το υπάρχον αεροδρόμιο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Οι Ευρωπαϊκές πόλεις βγάζουν τα αεροδρόμιά τους έξω από τις κατοικημένες ζώνες – ακόμα και η Αθήνα και το Ηράκλειο το έκαναν.
• Γιατί σε λίγα μόνο χρόνια (και αφού καταστραφεί περιβαλλοντικά ο Θερμαϊκός και οι ακτές του) η Θεσσαλονίκη θα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει εξαρχής λύση.
• Γιατί θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον διάφορων ανθρώπινων δραστηριοτήτων στη θάλασσα και τις ακτές του Κόλπου (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, τουρισμό, αλιεία οστράκων, αναψυχή κλπ) – με απροσδιόριστες οικονομικές επιπτώσεις για χιλιάδες εργαζομένους και επαγγελματίες.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Να ενημερωθούμε (η βασικότερη πηγή ενημέρωσης αυτή τη στιγμή είναι το διαδίκτυο) και να σχηματίσουμε ένα «τείχος προστασίας» γύρω από το Θερμαϊκό:
• Βάλτε το θέμα, με κάθε ευκαιρία, στους πολιτικούς κάθε επιπέδου. Απαιτείστε από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να το φέρουν άμεσα στη Βουλή.
• Ζητείστε από κάθε υποψήφιο δήμαρχο, νομάρχη, δημοτικό σύμβουλο κλπ να εξηγήσει ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει για την αποτροπή της καταστροφής του Θερμαϊκού.
• Στείλτε ευγενικά e-mail (http://www.primeminister.gr/gr/) ή επιστολές στον Πρωθυπουργό και καλέστε τον να εξαγγείλει το άμεσο σταμάτημα των έργων. (Για παράδειγμα: Κύριε Πρωθυπουργέ, επικοινωνώ μαζί σας για να σας παροτρύνω να λάβετε την πολιτική απόφαση να σταματήσουν άμεσα τα έργα της επέκτασης του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» και να συζητηθεί το θέμα από μηδενική βάση. Το έργο, έτσι όπως γίνεται, θα μετατρέψει το Θερμαϊκό Κόλπο σε νεκρή θάλασσα. Μια τέτοια τολμηρή, αλλά και σώφρων απόφασή σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, από όλους)
• Προμηθευτείτε τα αυτοκόλλητα «ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ; – ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!»
• Διαδώστε το θέμα, όπως μπορείτε!
• Ελάτε σε επαφή με τις ομάδες πολιτών που έχουν δημιουργηθεί, συμβάλλετε με τις ιδέες και τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

- «Πολίτες για το Θερμαϊκό» (Πάνος Ζέρβας, panosz@otenet.gr)
- «Κρουσίδα Γη» (Τάσος Αναστόπουλος, anasto@chem.auth.gr)
- Ένωση Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού (Γιάννης Μενδρινός, mendrin@otenet.gr)
- Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης (Γιάννης Μαχαίρας, bioannis@the.forthnet.gr)

 
Έγραψε ο Πάνος - Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2006 |


9 Comments:


 • At 11:41 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης

  Νομίζω ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν μια χρυσή και ανεπανάληπτη ευκαιρία για σας ( και για όλους μας, αφού το περιβάλλον μας αφορά όλους ).

  Αν καταφέρετε να οργανωθείτε ως lobby ( !!! ) δεν θα χρειαστεί να κάνετε ούτε τα μισά. Η συγκυρία σας ευνοεί. Ολοι οι υποψήφιοι θα έρχονται από μόνοι τους σε σας, αντί να τους κυνηγάτε εσείς.
  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους αποσπάσετε μια δημόσια δέσμευση για την αποτροπή του έργου.
  Καλή επιτυχία εύχομαι.
  Και με τη νίκη :)

  ΥΓ
  Διάβασα τα σχόλια της παραπομπής σου. Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν τα συγκινητικά λόγια :)
  Γι'αυτό περιορίζομαι σε ένα ευχαριστώ.

   
 • At 10:59 π.μ., Blogger nicola beerman

  Eχει δικιο ο ιχνηλατης.Το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα κι εγω ηταν οι προσεχεις δημοτικες εκλογες.
  Πραγματικα βλεπω οτι οργανωθηκε το πραγμα και πιστευω οτι τελικα θα τα καταφερετε

   
 • At 1:44 μ.μ., Blogger FUFUTOS

  Πάνο, έλαβα το τεύχος των 100+ σελίδων και σ' ευχαριστώ.
  Χαίρομαι που διαπιστώνω από το σημείωμά σου ότι υπάρχει μαχητικότητα και αυξανόμενη δυναμική.
  Η "εκμετάλλευση" των πολιτικών και υποψηφίων που αναφέρουν ο Ιχνηλάτης και ο Νικόλας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. [Θυμίζω την πρόσφατη κίνηση Μπαρμπουνάκη για επαφή με ιστολόγους]

   
 • At 2:55 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο

  Ωραία νέα!
  Τα ίδια σκεφτόμαστε λοιπόν (μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω).
  Σας προτείνω πάντως ν'απευθυνθείτε "εντατικά" σε ειδικούς (μηχανικούς, οικονομολόγους, νομικούς, και προπαντός περιβαλλοντολόγους - ωκεανογράφους) για κάθε επιμέρους πλευρά του ζητήματος. Βάλτε τους ερωτήματα, ζητείστε τους να γράψουν κάτι στο σάιτ. Πιστεύω οτι η ανταπόκριση θα είναι μεγάλη, και θα κερδίσετε σε τεκμηρίωση! Κι έτσι θα "βαρύνουν" περισσότερο οι όποιες δεσμεύσεις αποσπάσετε από τους υποψήφιους των δημοτικών/νομαρχιακών.

  Καλή επιτυχία!

   
 • At 5:51 μ.μ., Blogger Πάνος

  Ιχνηλάτη & Νικόλα,
  είναι γεγονός οτι θα υπάρχει κάπως μεγαλύτερη δυνατότητα ζύμωσης, λόγω των εκλογών, αλλά:
  1. Οι εκλογές θα περάσουν και το πρόβλημα θα παραμείνει, έως ότου υπάρξει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για το σταμάτημα του έργου.
  2. Είναι πολύ εύκολο για κάθε υποψήφιο να πει ένα "είμαι μαζί σας" - ο μεγάλος Ψωμιάδης είπε κιόλας: "ό,τι θέλει ο λαός!", αλλά η σημασία αυτών των δηλώσεων είναι σχετική.
  3. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Κρίσιμο χρονικό σημείο είναι οι πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, όταν ο Καραμανλής θα επισκεφθεί την Έκθεση ως πρωθυπουργός. Δύο ερωτηματικά, για τότε: α. θα έχουμε μπορέσει να ζυμώσουμε το θέμα σε τέτοιο βαθμό, ώστε όλη η πόλη να λέει "όχι στο μπάζωμα;" και β. θα έχουμε πείσει την κυβέρνηση πως η ματαίωση της επέκτασης (με τη σημερινή της μορφή) και η συζήτηση για το έργο από μηδενική βάση, όχι μόνο δεν θα της προξενήσει πολιτικό κόστος, αλλά το αντίθετο; Αν συμβούν αυτά, τότε κερδίσαμε - αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο και τα χρονικά περιθώρια ασφυκτικά.
  4. Αν η κυβέρνηση επιμείνει (σημ: το έργο εκτελείται από εταιρεία του κ. Μπόμπολα, ο οποίος προφανώς έχει μεγαλύτερες δυνατότητες επιρροής από λίγους πολίτες, όχι όμως και από την πλειοψηφία των Θεσσαλονικιών) τότε η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με πολλά στάδια ακόμα: όταν θα αρχίσουν οι βυθοκορισμοί και η απόρριψη της λάσπης σε άλλο σημείο του Θερμαϊκού (αν γίνει, λόγω μικρού βάθους του Κόλπου θα είναι παράνομη - απ' όσα γνωρίζουμε ως τώρα) - όταν θα αρχίσει η μεταφορά των μπάζων από το Λιτόχωρο (αν δεν πείσουμε τους Λιτοχωρινούς να πουν "όχι, ευχαριστώ" στη δόλια υπόσχεση οτι σε αντάλλαγμα θα τους φτιάξουν το λιμανάκι τους, καθώς και το λιμανάκι του Κίτρους) κλπ.
  5. Στο μεταξύ, προκύπτουν καινούρια στοιχεία - και μάλιστα από εργασίες επιστημόνων που είτε είναι ΥΠΕΡ του έργου, είτε είναι ΚΑΤΑ, αλλά κάνουν τουμπεκί (πρωτοφανές για διανοούμενους, έ;). Η περιοχή, λέει, της επέκτασης έχει χαρακτηριστεί (ή έχει τα χαρακτηριστικά) της ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΓΗΣ - αν συγκράτησα καλά τον όρο- ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, - πολύ περισσότερο το θάψιμό της κάτω από ένα βουνό από μπαζα και τσιμέντο! Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας το πει για να διευκολύνει το δικό μας ψάξιμο σε ένα εντελώς ξένο πεδίο...

   
 • At 5:56 μ.μ., Blogger Πάνος

  ...και κάτι συμπληρωματικό, στο προηγούμενο σχόλιο: Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η Περαία δεν θα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις εξαμμώσεις (δε με έπεισαν τα επιχειρήματα που άκουσα...) ΑΛΛΑ, το μεγάλο πρόβλημα θα το έχει η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, καθώς από την δική της πλευρά της επέκτασης ο Θερμαϊκός θα γίνει βούρκος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Αυτό, οι Καλαμαριώτες δεν το έχουν ακούσει ως τώρα ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ - αλλά θα φροντίσουμε να το μάθουν, το συντομότερο δυνατόν...

   
 • At 6:04 μ.μ., Blogger Πάνος

  Φούφουτε,
  πρέπει κι εσύ να προμηθευτείς μερικά αυτοκόλλητα - και να τσοντάρεις το κατά δύναμιν, για να μπορέσουμε να "βγούμε" στο οικονομικό...

  *

  μαύρο πρόβατο,
  με τους επιστήμονες τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά... Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία για το ρόλο της διανόησης, που δεν είναι της ώρας να ανατρέξουμε, αλλά που το βασικό της συμπέρασμα (η διανόηση δουλεύει για τον εαυτό της και την εξουσία που τη χρηματοδοτεί) προς το παρόν επαληθεύεται. Πάντως, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Πχ υπάρχει μπλόγκερ ο οποίος είναι μηχανικός περιβάλλοντος, με εργασίες σχετικές με το Θερμαϊκό (και Καλαματιανός!) ο οποίος έχει εκφράσει την προθυμία του να βοηθήσει... Ελπίζω πως αν το θέμα "σηκωθεί" κι άλλο, θα ξεμυτίσουν και κάποιοι πανεπιστημιακοί...

   
 • At 11:09 π.μ., Blogger alombar42

  Ο Μπόμπολας έχει μεγάλες δυνατότητες επιρροής - πολύ μεγάλες.
  Για να δώσω μια νέα ιδέα:
  το ίδιο και οι ανταγωνιστές του, οι οποίοι ίσως χαρούν να στηρίξουν αυτή την ιδέα ;)

   
 • At 6:33 μ.μ., Blogger H ellikh fush prin kai meta thn katastrofh

  ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΜΑΣ» ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
  Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εικόνα παρακολουθήσαμε από κοντά την καταστροφή σε οικολογικό, ανθρώπινο, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο. Την παρακολουθήσαμε αλλιώτικα από άλλες φορές γιατί συνέβη στο σπίτι μας, στα μέρη που γνωρίζαμε, εκεί που μεγαλώσαμε… Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε μπαίνοντας στην καθημερινότητά μας αυτό που έγινε φέτος το καλοκαίρι. Για να το εμποδίσουμε να επαναληφθεί όσο περνάει από το χέρι μας.

  Η ΙΔΕΑ
  Η παραγωγή μιας διαδραστικής ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφουν τη γνώμη τους, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους γύρω από τις φωτογραφίες. Η κάθε φωτογραφία δεν θα φέρει το όνομα του δημιουργού της, τα ονόματα των φωτογράφων θα αναγραφούν συγκεντρωτικά. ΤΟ

  ΘΕΜΑ
  Η ελληνική φύση, πριν και μετά την καταστροφή.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
  Στην έκθεση μπορεί κανείς να φέρει φωτογραφίες (ρεπορτάζ ή και τοπίου) από τις πυρκαγιές, από καμένα τοπία, από τα δάση όπως ήταν πριν την καταστροφή αλλά και φωτογραφίες αναμνηστικές που δείχνουν πως κάθε ένας από τους φωτογράφους έζησε τα μέρη αυτά σε προσωπικό χρόνο, σε ένα πικνικ, σε μια εκδρομή ή φτιάχνοντας τον πρώτο του χιονάνθρωπο στη Πάρνηθα. Οτιδήποτε θέλετε, αρκεί οι φωτογραφίες να αφορούν τα μέρη που κάηκαν το καλοκαίρι.

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Ο κάθε φωτογράφος επιλέγει τις φωτογραφίες του.

  ΥΛΙΚΟ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
  Χαρτί αφίσας ή φωτοτυπίας. Οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι δεκτό με δική σας ευθύνη μιάς και οι φωτογραφίες μπορεί να καταστραφούν από τις παρεμβάσεις των θεατών. Ο κάθε φωτογράφος επιβαρύνεται το κόστος της εκτύπωσης και τη φροντίδα για τη μεταφορά και τοποθέτησή τους. Αριθμός φωτογραφιών από 1 έως 5. Μέγεθος ελεύθερο.

  ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  Η έκθεση θα στεγαστεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης Φωκίωνος Νέγρη 42, από 10 μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2007. (φωτογραφίες χώρου διαθέσιμες στα mail επικοινωνίας).

  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
  Ο κάθε φωτογράφος θα φέρει και θα τοποθετήσει ο ίδιος τις φωτογραφίες του, τη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Δεκεμβρίου από 07:00 μέχρι 20:00.
  (σημ. επιθυμώντας και έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τηλεοπτική κάλυψη της ανάρτησης των έργων, είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων νωρίς το πρωί, για να κοινοποιηθεί η προσπάθεια μέσω πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, του είδους «Πρώτη Γραμμής ΝΕΤ)
  Προσοχή!!! Δεν θα υπάρξουν άλλες ημέρες για την τοποθέτηση των έργων.

  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν συζητήσεις για τις πυρκαγιές, τα δάση και το περιβάλλον, με τη συμμετοχή περιβαλλοντολόγων και πολιτών. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα παρακάτω emails:
  Στεφανία Μιζάρα: mizar@otenet.gr
  Αθηνά Καζολέα: akazolea@yahoo.co.uk

  Ομάδα Διοργάνωσης Αθηνά Καζολέα Νικάνδρη Κουκουλιώτη Μαριλένα Σταφυλίδου Λουίζα Γκουλιαμάκη Στεφανία Μιζάρα