ι Τα μυστικά του Κόλπου
Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2006
Ο Καραμανλής στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

Επιστρέφοντας από Θεσσαλονίκη άκουσα στο ραδιόφωνο πως αύριο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί δυο εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ και το εργοτάξιο της επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων.

Έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός ότι γίνονται έργα και στον πυθμένα της θάλασσας - κάτι που έχει απαγορεύσει ρητά το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώσπου να εκδώσει την τελική του απόφαση για το έργο;

Τον έχουν πληροφορήσει οτι η εκδίκαση αναβλήθηκε ΔΥΟ φορές στο ΣτΕ με ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ - που προφανώς έπαιζε κατενάτσιο γνωρίζοντας οτι η απόφαση θα ήταν καταπέλτης ΚΑΤΑ της επέκτασης; (το τελευταίο είναι δικό μου συμπέρασμα - και έχω την ευθύνη του)

Το θέμα ξεφεύγει πια από τα πλαίσια της επαπειλούμενης οικολογικής καταστροφής και περνάει σ' ένα επίπεδο προσβολής της δημοκρατίας: όταν η ίδια η Κυβέρνηση δε σέβεται τις αποφάσεις του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, ωραίο παράδειγμα δίνει στους πολίτες!

Είναι κρίμα να συνδέσει ο Καραμανλής το ονομά του, εκτός από την καταστροφή του Θερμαϊκού ΚΑΙ με μια τέτοια βάναυση (τσαμπουκαλίδικη, στη γλώσσα των νταβατζήδων...) πρακτική.

Ας του πει κάποιος από τους πολλούς επιφανείς παράγοντες της Θεσσαλονίκης (γκουχ, γκουχ) που θα συναντήσει, να αντιμετωπίσει ο ίδιος το θέμα με ευαισθησία, ευθύνη και λογική - γιατί (δε μπορεί!) κάποια στιγμή οι θλιβεροί υπήκοοι που κατοικούν γύρω από το Θερμαϊκό θα θυμηθούν πως είναι ΠΟΛΙΤΕΣ.
 
Έγραψε ο Πάνος - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2006 |


6 Comments:


 • At 11:31 μ.μ., Blogger Αθήναιος

  Πάνο, δεν σε προλαβαίνω. Χθες το πρωί, στην κυριολεξία από το δρόμο τα feeds μου ανακοινώνουν την ύπαρξη νέου ποστ. Μπαίνω και βλέπω το γενέθλιο. " Άσε θα βάλω σχόλιο από το σπίτι", σκέφτηκα αλλά το βράδυ γυρισα πτώμα. Έρχομαι τώρα και βλέπω άλλα 4 ποστ από χθες!!!

  Λυπήσου τους αναγνώστες!!! :-))

   
 • At 11:39 μ.μ., Blogger Πάνος

  Αθήναιε, τα ποστ μετά το γενέθλιο είναι 3 και όχι 4!

  :-))

  Το παρόν είναι καθαρά θέμα του μέσου: οδηγούσα και άκουγα ειδήσεις, μου την έδωσε η "άνεση" με την οποία περιφρονούν κάποια πράγματα αυτοί που θα έπρεπε (από το ρόλο τους στη δημοκρατική πολιτεία) να τα σέβονται - έγραψα το ποστ - είδα την τσαντίλα μου γραμμένη. Εντάξει, τα μπλογκ δεν είναι ημερολόγια, αλλά την αμεσότητα την έχουν, να μη την εκμεταλλευόμαστε;

  Ναι, αλλά με ρέγουλο;

  Καλά, θα το θυμάμαι...

  :-))))

   
 • At 12:35 π.μ., Blogger Oneiros

  Βρέθηκε επιτέλους το Excalibur!?
  Άνευ πλάκας, αυτή τη φορά το κόκκινο χαλί της ΔΕΘ μοιάζει σα σάβανο που έχει ραφτεί κοστουμάκι, για την πόλη και το νομό.

  Το πολύ το ρέγουλο μας έφαγε, μπράβο σου που το ανακινείς το θέμα. Θες οι "καλοί μας τρόποι" και η λανθασμένη αντίληψη περί δεοντολογίας και υπερκομματισμού, θες η κούραση και η θλίψη, η έλλειψη ενημέρωσης και η αυτολογοκρισία, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα: η Βόρεια Μπλογκερία κοιμάται κι ονειρεύεται, σε κρεβάτι που καίγεται (που λέγανε κι οι Midnight Oil).

   
 • At 12:37 π.μ., Blogger Oneiros

  (..και για να μη βγάζω την ουρά μου απ' έξω: guilty as charged.)

   
 • At 1:56 π.μ., Blogger Derek

  κάποια στιγμή οι θλιβεροί υπήκοοι που κατοικούν γύρω από το Θερμαϊκό θα θυμηθούν πως είναι ΠΟΛΙΤΕΣ.

  μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις...

   
 • At 9:12 π.μ., Blogger Σχολιαστής

  Να μην ξεχνάμε και την έκπτωση του 48%. Mε τα χρήματα αυτά γίνεται ο μισός διάδρομος.

  Εχουν ενημερωθεί οι εταιρίες να βελτιώσουν τα φρένα των αεροσκαφών.