ι Τα μυστικά του Κόλπου
Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2006
Ελληνική πατέντα για παραγωγή υπεραξίας
Γράφει ο Σχολιαστής

Υπογράφεται το 2003 ΦΕΚ από 4 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με λίστα 400 φαρμάκων και σκευασμάτων. Το ΦΕΚ ορίζει ανώτατες τιμές. Για 50 απο τα 400 οι τιμές είναι απίστευτες. Ερχεται το 2004 η επάρατος και μειώνει με νέο ΦΕΚ τις απίστευτές τιμές 20% (υπογράφουν 4 υπουργοί, με κυριότερο τη δημαρχάρα τον Κακλαμάνη). Παράδειγμα, αιμοστατικό διάλυμα με κόστος αγοράς 3 ευρώ πωλείται όλα αυτά τα χρόνια στα νοσοκομεία 520 ευρώ(ή 600+ πριν τη μείωση) εκ των οποίων τα 100 η μίζα των γιατρών ανα μπουκαλάκι. Οι εισαγωγείς κέρδισαν απίστευτα ποσά με υπουργική απόφαση.
Η αφασία του πράγματος είναι ότι τέλος 2005 η ΕΕ μας στέλνει χαρτί που λέει για την απάτη. Δε γίνεται τίποτα (μέχρι χτές).

Ενας Ιταλός προμηθευτής που ρωτήθηκε πόσο πουλάει το σκέυασμα απάντησε 10 με 15 ευρώ, και όταν του είπαν να σχολιάσει τα Ελληνικά 520 είπε "ουδέν σχόλιο, έρχομαι να δουλέψω στην Ελλάδα".

Συνοπτικά, αγορά 3 ευρώ, πώληση 520 ευρώ, μίζα γιατρών 100 ευρώ. Αυτός είναι καπιταλισμός, όχι μαλακίες. Δημιουργία υπεραξίας απο το πουθενά.
 
Έγραψε ο Πάνος - Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2006 |


7 Comments:


 • At 10:03 μ.μ., Anonymous ο θειος Ισιδωρος

  Δεν καταλαβα, αν σας φαινονται ακριβα τα φαρμακα να τα κοψετε κα να περνετε βοτανα και ματζουνια που ειναι τζαμπα.
  Δηλαδη τι πρεπει να κανουνε οι φαρμακοβιομηχανιες, να γυριζουνε με καροτσακια και να τα μοιραζουνε δωρεαν στις γειτονιες.
  Ο Παυλάρας πως θα πληρωσει τον Βελιμιρ?

  Ρε ουστ απο δω περα, λαμογια.

   
 • At 10:37 μ.μ., Blogger Σχολιαστής

  Εντάξει θείο, αν είναι ο "Παυλε Θεε πάρε την ΠΑΕ" να το υλοποιήσει κομμάτια να γίνει.

  Αφου ο Πάνος ανέβασε το σχόλιο μου να προσθέσω ένα ακόμα στοιχείο του περίφημου τιμοκαταλόγου: Bίδα (για ατυχήματα) 7 ευρώ, ροδέλα της βίδας 60 ευρώ. Δουλιά κελεπούρι.

   
 • At 10:57 μ.μ., Blogger nik-athenian

  Πιάσε πέντε από έκαστο είδος ρε θείο, νάχουμε καβάτζα για το χειμώνα.
  Που ξέρεις, μπορεί να ακριβήνουνε κι άλλο.
  Κι αν δεν βρούμε ροδέλες τί θα βάλουμε; Από κρεμμύδι θα κόψουμε;

   
 • At 11:13 π.μ., Anonymous ahepas

  Βίδα με βίδα έχει διαφορά. Το ΦΕΚ είναι άδικο σε κάποιες περιπτώσεις. Οι βίδες τιτανίου μεγάλων οστών κοστίζουν 20€. Όλες οι βίδες δεν είναι ίδιες όμως, γιατί υπάρχουν βίδες που κατασκευάζονται στο Πακιστάν και άλλες που κατασκευάζονται στην Ελβετία με πολλαπάσιο κόστος. Η πρώτη έχει κόστος 2€ ενώ η δεύτερη 10€. Η μεγαλύτερη απάτη σε όλη αυτή την ιστορία γίνεται με τα μοσχεύματα(οστικά). Αυτά έχουν κόστος αγοράς γύρω στα 100-200€ και τα πουλάνε 2000€!!! Το αστείο είναι πως γίνεται απίστευτη σπατάλη γιατί πλέον τα χρησιμοποιούν χωρίς να χρειάζονται. περίπου 1 στα 4 ορθοπεδικά χειρουργεία χρειάζονται μόσχευμα...χάος...το μόνο θετικό, αν είναι τελικά, με τηυ υπόθεση αυτή είναι πως οι γιατροί έχουν πάψει να παίρνουν φακελάκια γιατί τα παίρνουν από τις εταιρίες.

   
 • At 12:51 μ.μ., Blogger Γιώργας

  Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, το συμπέρασμα είναι πως η βίδα (γράψεεεε.. 7 Ευρώ), κατασκευάζεται στο Πακιστάν, ενώ η ροδέλλα της (γράψεεεε... 60 Ευρώ) κατασκευάζεται στην Ελβετία.
  Αυτό θα πεί παγκοσμιοποίηση!

  Με την ευκαιρία θυμήθηκα και εκείνον τον φοβερό "οδοντίατρο" που αγόραζε τις πρόκες με το κιλό απο τα καταστήματα σιδηρικών, και στην συνέχεια πετάλωνε τα στόματα των δυστυχών ασθενών του.

   
 • At 3:03 μ.μ., Blogger Athanassios

  Σχολιαστή, νομίζω ότι πριν φθάσεις στη διαφθορά στα ιατρικά και τις βίδες θα έπρεπε να μιλήσεις για το πετρέλαιο-βενζίνα και τα μαρούλια... από κει ξεκινάει και φτάνει στις βίδες..

   
 • At 4:33 μ.μ., Blogger Πάνος

  Αθανάση, μιλάμε για πολλά δις ευρώ που λυμαίνεται το κύκλωμα των προμηθειών στα νοσοκομεία!

  *

  "αχέπα",

  καλώς ήρθες. Ουδέν κακόν αμμιγές καλού βέβαια, αλλά στην Πάτρα προ ετών διαπίστωσαν ότι όποιος πατούσε το πόδι του σε καρδιολόγο /καρδιολογική κλινική, σε λίγο κυκλοφορούσε με βηματοδότη. Ο λόγος φυσικά ήταν η υπερ-δεκαπλάσια από την κανονιοκή τιμή του βηματοδότη, "υπεραξία" που μοίραζαν τα εμπλεκόμενα ρεμάλια, χειρουργώντας αβέρτα τους ασθενείς...

  Όσο για το φακελάκι, ο μόνος λόγος που "έπεσε" είναι οτι ο κόσμος δεν έχει πια να δώσει, όπως παλιότερα, για να χορτάσουν τα πιράνχας. Τώρα πια τα μαζεύουν όλα οι τράπεζες...