ι Τα μυστικά του Κόλπου
Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006
Αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται;
Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 1.10.2006 διάβασα το άρθρο του Ι. Γιανναράκη, με τίτλο “Επανάσταση στα media!”. Θυμάσαι φίλε Μιχάλη Μητσέ που σου έλεγα τα ίδια ακριβώς πράγματα, χωρίς να έχω τα στατιστικά δεδομένα, τα περασμένα Χριστούγεννα; Και δεν τα έλεγα μόνο, τα έγραψα κιόλας – κάνοντας πλάκα! Φυσικά, άλλοι τα είπαν πολύ πριν από μένα – οι εφημερίδες, όμως, ακόμα δεν το έχουν πάρει απόφαση ότι πρέπει κάτι να κάνουν: χάνεται πια το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, σε λίγα χρόνια θα τις αγοράζουν μόνο κάποια ρομαντικά γερόντια, όσα CD κι αν τυλίγουν στο σελοφάν.
 
Έγραψε ο Πάνος - Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006 |


6 Comments:


 • At 9:59 π.μ., Blogger Σχολιαστής

  Πάνο, σε λίγα χρόνια οι τεχνολογικές αλλαγές θα προσλάβουν επαναστατική μορφή. Οι εφημερίδες θα σου 'ρχονται ηλεκτρονικά (με συνδρομή ή όχι) και για να μην κοιτάς την οθόνη συνέχεια και στραβώνεσαι, θα τις διαβάζεις στην ηλεκτρονική σου πινακίδα (με οθόνη αφής). Αν θές και μυρωδιά χαρτιού θα ρίχνεις λίγο "άρωμα" απο το ειδικό μπουκαλάκι.

  Και δεν θα αργήσει πολύ που την οθόνη αφής που έλεγα θα μπορείς και να τη διπλώνεις για να μη σου πιάνει χώρο.

  Οι εφαρμογές θα είναι ανεξάντλητες. Π.χ. θα πατάς τη φάτσα του μητσοτάκουλα και θ' ακούς το γέλιο ενός δράκουλα.

  Μην ανησυχείς για τις εφημερίδες, θα βγάλουν πολλά λεφτά απο τη νέα εποχή.

   
 • At 1:52 μ.μ., Blogger Γιώργας

  Εκτός απο τα ρομαντικά γεροντάκια (εμάς δηλαδή) τις εφημερίδες θα αγοράζει και ο ψαράς της γειτονιάς που θα διαμαρτύρεται γιατι το χαρτί είναι τυπωμένο.
  (Γοσκύνιος έγραψεν εις το Λούκυ Λόύκ "Daily Star"

   
 • At 2:49 μ.μ., Anonymous ο θειος Ισιδωρος

  Το θεμα ειναι ...ο Σχολιαστης, σκηνοθετοντας το μελλον!!!

   
 • At 3:58 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης

  Πάνο,

  α- Το άρθρο στο βήμα δεν κομίζει κάτι καινούργιο. Κι εγώ έχω γράψει πολλές φορές σε σχόλια μου στο μπλογκ του Μιχάλη ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα οι εφημερίδες δεν θα υπάρχουν με τη μορφή που τις ξέρουμε. Μια ενδιαφέρουσα μελλοντολογική περιγραφή κάνει στο σχόλιο του σήμερα ο Σχολιαστής.

  β- Έκανα κλικ στο δεύτερο λινκ που έβαλες στο ποστ, και ταξίδεψα στο χρόνο ! Μοιάζει τόσο μακρινό πια εκείνο το αφιέρωμα στα ΝΕΑ. Διάβασα και τα σχόλια του.. Κοσμοπολίτη και δεν αναγνώριζα τον.. εαυτό μου :)

   
 • At 4:43 μ.μ., Blogger άστεγος

  Καλημέρα!

  Μήπως πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο με το ίντερνετ?
  Μήπως η διάδοσή του δεν συνεπάγεται κατ΄ανάγκη την εξαφάνιση ενός άλλου μέσου?
  Μάλλον όταν εφευρέθηκε ο κινηματογράφος κάποιοι προέβλεπαν ότι θα κλείσουν τα θέατρα. Σήμερα υπάρχουν και τα δυο, προσφέροντας προφανώς διαφορετικά πράγματα.

  Η εφημερίδα θα συνεχίσει να υπάρχει κατά τη γνώμη κυρίως για έναν λόγο: διαβάζεται πολύ πιο ξεκούραστα σε σχέση με την ηλεκτρονική μορφή της.
  Επίσης εμπεριέχει το συμβολισμό της ψυχαγωγίας, αφού αυτή μπορεί να συντελεστεί αυτόνομα μακρυά από ένα γραφείο ή έναν υπολογιστή που για πάρα πολύ κόσμο σήμερα αποτελεί βασικό εργαλείο στη δουλειά τους. Εκτός εργασιακού χώρου δηλαδή η εφημερίδα μάλλον υπερισχύει του ίντερνετ.
  Θεωρώ όμως σίγουρο ότι το ίντερνετ θα επηρεάσει και θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη μορφή και τη θεματολογία της εφημερίδας.
  Δε θα την καταργήσει όμως.

  (Συν το γεγονός ότι κανείς πια δεν περιμένει νέα από την εφημερίδα αλλά παρουσίαση και ανάλυση της είδη γνωστής από τα άλλα ΜΜΕ ειδησεογραφίας.Ε, και?)

   
 • At 5:19 μ.μ., Blogger VITA MI BAROUAK

  Όταν φέρνω στο νου μου το internet, αμέσως ακολουθούν οι όροι ελευθερία, χάος και αναρχία. Προσπαθώντας να το αστικοποιήσω θα έλεγα ότι μοιάζει με την αρχιτεκτονική-πολεοδομική δομή της Αθήνας. Το γεγονός αυτό έχει πολλά καλά και πολλά κακά... Ο χρόνος θα δείξει προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα...