ι Τα μυστικά του Κόλπου
Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2006
Νίκος Καζαντζάκης
Στις 26 Οκτωβρίου 1957 πέθανε ο Νίκος Καζαντζάκης. Σήμερα, ένα σύντομο αλλά μεστό χρονικό του βίου του, από τον Πάτροκλο Σταύρου, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
 
Έγραψε ο Πάνος - Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2006 |


3 Comments:


 • At 12:53 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Κρίμα να έχει μείνει ασχολίαστο αυτό το ποστ μέχρι τώρα...Φαίνεται ο Καζαντζάκης δεν "τραβάει" πια.Εγώ γράφω Πέμπτη 2 του Νοέμβρη. Δεν μου άρεσε το επί τροχάδην κείμενο τελικά. Εσύ που ρούφηξες την "οδύσεια" σαν παιδί, (άθλος!) δεν μπορούσες να γράψεις κάτι;

   
 • At 1:19 μ.μ., Blogger Πάνος

  Μπαρδόν;

  Αυτή τη λεπτομέρεια, μονάχα ένας τη γνωρίζει...

  *

  Σου θυμίζω το άσμα του Μητροπάνου:

  "δεν έχω καιρό
  δε μου μέεεεενει καιρός..."

  Οι δουλειές που έχουν αρχίσει (και δεν ολοκληρώνονται) πλημμυρίζουν τα συρτάρια (του λάπτοπ). Το έχω πάντως στα υπόψιν, εδώ και πολύ καιρό.

   
 • At 1:41 μ.μ., Anonymous Alcibiades (!??)

  Μόνο ένας???? Εγώ πίστευα δυο-τρεις...
  Μια και η εφηβεία μας καθορίζει,(κοινότυπο αλλά αληθέστατο), δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να έχει κολυμπήσει περισσότερο και ουσιωδέστερα στο έργο του Κ. από σένα.Γιατί μαζί με το θάμβος της αποκάλυψης του μεγαλείου (?) του έργου του Κ. για το φρέσκο τότε μυαλό σου, ήσουνα και ο μόνος μάλλον έφηβος (της γενιάς σου τουλάχιστο) που είχε το απαραίτητο διανοητικό διαμέτρημα και την ψυχή γιαυτό το ταξίδι...Αλλωστε φαντάζομαι ότι τα "ξαναπέρασες" και αργότερα, με το πιο "πηγμένο" μυαλό.¨Η όχι; Βρες time και γράψε.