ι Τα μυστικά του Κόλπου
Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2006
Ο διάδρομος 10-28 και τι πρέπει να γίνει τώρα

1. Τα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή, στο βυθό της θάλασσας, συνιστούν εξώφθαλμη παρανομία, καθώς παραβιάζουν τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

2. Ο δήμος Θερμαϊκού πρέπει, κατεπειγόντως, να κάνει δυο πράγματα: πρώτον, να ενημερώσει το ΣτΕ και δεύτερον, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

3. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΔΕΝ εννοώ το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζεται απολύτως με τη κυβέρνηση), τα Δημοτικά Συμβούλια, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες κλπ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, οι ενώσεις πολιτών κλπ να ασχοληθούν με το θέμα και να καταγγείλουν την ωμή παραβίαση της νομιμότητας, η οποία συντελείται με τις πλάτες της κυβέρνησης.

4. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στο δήμο Θερμαϊκού, Μαντζάρης και Αλεξανδρής (και οι υπόλοιποι, αν είναι δυνατόν) να συμφωνήσουν οτι θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το θέμα, στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας για την Τ.Α. Όχι στο στυλ Ψωμιάδη "ό,τι θέλει ο λαός!", αλλά με σαφή θέση κατά της επέκτασης!

5. Τα έργα πρέπει να σταματήσουν ΤΩΡΑ! Κι αν κάποιοι θεωρούν οτι η επέκταση πρέπει να γίνει, ας μην πυροβολούν τη δημοκρατία περιφρονώντας έναν κορυφαίο θεσμό της, το ΣτΕ! Το Δεκέμβριο θα εκδικασθεί η προσφυγή (αν το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν προκαλέσει νέα αναβολή) - και αν δωθεί από το ΣτΕ το πράσινο φως, θα έχουν κάθε δικαίωμα (και όλη την πολιτική ευθύνη...) να προχωρήσουν στην κατασκευή του τερατουργήματος που ετοιμάζουν! Εφ' όσον οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων εξακολουθήσουν να κοιμούνται μακαρίως.
 
Έγραψε ο Πάνος - Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2006 |


2 Comments:


 • At 2:58 μ.μ., Blogger Athanassios

  Πάνο, αληθεύει αυτό που άκουσα?
  Ο πρωθυπουργός είπε στην ομιλία του ότι το έργο τηε επέκτασης προχωρά ακώλυτα, γιατί τελείωσαν οι δικαστικές διαμάχες...

  Νάναι τόσο ανενημέρωτος... δεν νομίζω...
  Αλήθεια δεν μας ενημέρωσες? δεν βγάλατε gadgets τελικά? που διάολο είναι αυτή η Ενωση Πολιτών κατά της επέκτασης?

   
 • At 3:11 μ.μ., Blogger Πάνος

  Athanassios,

  αν ο πρωθυπουργός είπε τέτοιο πράγμα, είπε μπούρδες: η εκδίκαση της κύριας αγωγής κατά του έργου θα γίνει στο ΣτΕ το Δεκέμβριο!

  (μάλλον για άλλο έργο μιλούσε το παλλικάρι, αν δεν κάνω λάθος για το Μαλιακό)

  Και όχι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζεται νέα προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα (δες επόμενο ποστ, με ομιλία του δημάρχου)

  Γκάτζετς (αυτοκόλλητα, με το σκίτσο) βγάλαμε και τα κυκλοφορήσαμε όσο μπορέσαμε τον Ιούνιο. Η Ένωση Πολιτών είναι μια ομάδα πολιτών στο δήμο Θερμαϊκού, με ...ευγενικές προθέσεις. Συμπράττει στην ομάδα "Πολίτες για το Θερμαϊκό", η οποία ήταν είναι και θα παραμείνει άτυπη.

  Οι "πολίτες για το Θερμαϊκό", λοιπόν, προσπαθούν να συνέλθουν από το καλοκαίρι, καθότι όλοι τα έχουν τα χρονάκια τους (και τις δουλειές τους και τις σημαντικότερες πρωτεραιότητες τους, πχ να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι - και άλλες. Τουτέστιν, προς το παρόν, υπάρχει κάλμα...)

  *

  Περισσότερα στο επόμενο ποστ, όπου ελπίζω να γίνει καλή συζήτηση.